Labelmaker Motex E202

Labelmaker Motex 202

Eigenlijk haal ik pas echt hobbymateriaal in huis sinds de heropening van Nouk-san. Om te gebruiken voor creaties en doe-het-zelfs, maar ook om te reviewen. Zo kocht ik ook de Labelmaker Motex E202. De meest uitgebreide uit de serie, in het roze met bijpassende tape.

Labelmaker Motex 202

Eerste indruk

Eigenlijk moet ik toegeven dat ik er niet zoveel van snapte. In de verpakking vond ik het apparaatje er maar ingewikkeld uit zien. Waar zit de tape verstopt? Hoe zet je een ander schijfje erop? Ik snapte alleen hoe de letters en figuurtjes op de tape moesten worden gedrukt. Ook vroeg ik me af wat voor tape het zou zijn… ik had eerder nog nooit zoiets in handen gehad namelijk.

Labelmaker Motex 202

Ik haalde de labelmaker uit de verpakking en ik drukte een aantal letters, namelijk mijn naam, in het tape. Erg simpel! Ik legde de labelmaker eerst even weg vanwege mijn studie, maar voor een eerste indruk had ik wel even tijd.

Labelmaker Motex 202

In gebruik

Uiteindelijk ging ik ook met de labelmaker aan de slag om het apparaatje uitgebreider te testen. Ik haalde hem helemaal uit elkaar. Althans, in zoverre dit mogelijk was. De onderdelen zie je op de eerste foto. Even kijken hoe alles in elkaar zat! De tape is gemakkelijk wisselbaar, hij zit ‘verborgen’ in de steel. Vrij losjes, maar dit maakt voor de uitkomst niet uit. Om de schijfjes erin te zetten, is er meer moeite nodig. Eerst uitvogelen hoe hij er precies in gezet moet worden en dan ervoor zorgen dat de tape op de juiste plaats eruit steekt. Ik heb de schrijven een aantal keer verwisseld, maar heel gemakkelijk vind ik het niet gaan.

Labelmaker Motex 202

Wat wel gemakkelijk gaat, is het maken van de labels. Je draait de bovenste knop totdat je bij het juiste teken bent en dan knijp je in het handvat. Het figuurtje wordt meteen in de tape gedrukt. De spatie is wel iets lastiger te vinden, maar hij zit naast het schaartje. Omdat hoofdletters en kleine letters op verschillende schijven zitten, net als tekens en cijfers, moet je soms de schijf verwisselen als je verder wilt gaan. Dat is nog wel eens lastig, maar gelukkig blijft de tape op dezelfde stand staan zodat er geen extra ruimte tussen het ene en het volgende teken komt, tenzij je een spatie wilt gebruiken uiteraard. Verder is het stukje tape dat je afknipt er gemakkelijk af te halen. Zo heb je simpel en snel een labeltje!

Labelmaker Motex 202

De tape

Naar de tape was ik ook erg benieuwd. Het is in ieder geval heel stevig, dat moet ook wel aangezien de figuurtjes en letters erin worden gedrukt. Door het drukken zijn dat tekens wit en de achtergrond heeft een kleurtje. Je kunt zelf bepalen hoe lang de tape wordt, dat vind ik ook erg handig. Daarbij is de ‘sticker’ vrij gemakkelijk van het papiertje af te halen, ook het gedeelte waar tekens in gedrukt zijn.

Labelmaker Motex 202

Een foto van het resultaat. Omdat het een zwart ondergrond heeft, is de label zelf iets donkerder. De tape is dus ietwat doorzichtig, daarom vind ik het mooier op lichtere achtergronden. Overigens kon ik de label ook weer gemakkelijk van de plakbandhouder af halen. Ik denk dat dit op papier iets lastiger gaat, want de tape blijft wel goed zitten.

Deze labels zijn een leuke tip om verpakkingen mee te versieren of om aan te geven wat er in een doosje zit. Ik zal hem in ieder geval vaker gebruiken, bijvoorbeeld voor cadeautjes en post.

De labelmaker Motex E202 is verkrijgbaar voor €15,95 bij Winkel van Papier.

7 gedachten over “Labelmaker Motex E202”

 1. Wat grappig, ik had net iets andere bevindingen. Het wiel verwisselen vind ik eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je haalt de vorige weg, legt de nieuwe erop duwt zachtjes en wacht tot je ‘klik’ hoort (wel even de opening aan de bovenkant leggen).
  En een spatie zit voglens mij niet naast het schaartje hoor. Als je de hendel niet helemaal, maar half induwt (en je hebt je wiel op een letter, cijfer of teken, dus niet op het schaartje) krijg je een spatie.
  Het kleine boekje dat erbij zit vertelt het eigenlijk allemaal in een paar makkelijke plaatjes.
  Veel plezier met je lettertang!

  1. Ieder zo zijn ervaringen, misschien dat ik er nog wel handiger in word. Oh haha, dat had ik nog niet ontdekt… ach, ik kon de spatie in ieder geval vinden! ;)

 2. Klopt Anne, een spatie maak je door de tang lichtjes in te drukken. En bij het verwisselen van het wiel moet je er gewoon op letten dat het schaartje voor (in het leesvenster) zit. Dat is alles! Ik vind de lettertang echt helemaal geweldig, en ik heb er al aardig wat enveloppen mee versierd!

 3. Wat grappig, ik vind juist het wieltje verwisselen heel simpel maar heb de 1e keer zo lang gedaan over het klepje (waar de tape achter zit) weer dichtgedrukt te krijgen. Maar dat was een kwestie van wat harder durven duwen. Van papier kan je de tape niet meer verwijderen, tenzij je heel snel bent en je het niet hebt aangeduwd, want dan neemt het stukjes papier mee. Maar het is wel een ontzettend leuk ding!

 4. Ik heb ooit lang geleden wel eens zo’n labelmaker gezien, maar heb er nog nooit zelf mee gewerkt. Ziet er inderdaad wel uit als een ingewikkeld apparaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven