Doe-het-zelf: labels versieren

Labels versieren

Alweer een tijdje geleden dat ik een doe-het-zelf artikel online had gezet, daarom was het wel weer eens tijd. Dit keer een blog met daarin enkel voorbeelden. Versier je eigen labels, zowel van hout als karton. Dit kan met papier, stickers, masking tape, stempels en noem maar op. Gebruik je fantasie!

Op bovenstaande en onderstaande foto zie je drie verschillende labels van hout die door mij zijn versiert. De voorkant met masking tape ‘air mail’ en achterkant met een envelopje en postzegel horen bij elkaar. Ook de boekpagina’s met op de achterkant een poeziëalbumplaatje is één label. Als laatste een schattige met stoffenstickers met daarop hondjes en stippen. Ook zit er nog een mooie tekst op de achterkant… hmm, misschien kan ik de voorkant beter als achterkant gebruiken?

Labels versieren

Zoals je ziet, kun je van alles bedenken. Van een boekpagina tot een envelop, van masking tape tot stickers. Waar kun je ze dan aan doen? Aan je sleutel(bos), aan een leuk cadeautje, dus eigenlijk van alles. Labels zijn multifunctioneel. Wil je nu geen houten of kartonnen labels versieren, maar labels van papier maken (wel van een iets groter formaat)? Ga dan aan de slag met de labiketmallen! Deze zijn echter wel minder geschikt voor bijvoorbeeld aan je sleutel(bos).

Labels versieren

Welke benodigdheden heb ik dan gebruikt bij het maken van deze labels? Dat is te zien op de bovenstaande foto: poëziealbumplaatje, masking tape, postzegel stickers, vloeibare lijm, houten labels, stoffen stickers en masking stickers. Oh ja, én natuurlijk papier: gewoon een wit A4’tje en een pagina uit een (woorden)boek. Maar jij kunt natuurlijk heel ander materiaal gebruiken.

Als je aan de slag gaat met de labels, tweet je dan een foto met het resultaat? Het lijkt me leuk om jullie creaties ook eens te zien! Mijn naam is @Nouksan. Veel knutselplezier!

6 gedachten over “Doe-het-zelf: labels versieren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven