Doe-het-zelf: zwarte en witte snailmail

16 oktober 2013

Snailmail idee (zwart en wit)

Hoewel ik niet altijd even veel tijd heb voor schrijven en knutselen, vind ik het heerlijk om aan de slag te gaan voor mijn penvrienden. Ik heb vast al een aantal ideeën laten zien in blogs, maar nu wil af en toe een eigen idee tonen. Dit maal met het thema ‘zwart/wit’.

Ik kwam op dit thema door de krijtbordverf die ik thuis heb. Het leek me wel eens leuk om met wit op zwart te schrijven in plaats van andersom. Eigenlijk wilde ik alles in het zwart doen, maar toen bedacht ik me dat de toevoeging van wit juist erg leuk kon zijn. Ik ben blij met het eindresultaat!

Snailmail idee (zwart en wit)

Allereerst maakte ik een aantal labels die ik eerst tekende met mijn zelfgemaakte mal. Na het knippen van de vier labels maakte ik er met een perforator gaatje in aan de bovenkant waar ik vervolgens een stukje lint van de andere kleur doorheen deed. Daarbij plakte ik er een hartje op dat ik met een pons uit het papier had gehaald, ook in de tegengestelde kleur.

Snailmail idee (zwart en wit)

Naast labels maakte ik een aantal vlaggetjes. Allereerst knipte ik vormen uit het papier, van ieder één uit elke kleur. Daarna vouwde ik deze dubbel en plakte plakband om het sateprikkertje. Vervolgens kun je het vlaggetje eromheen vouwen en het hartje van en pons erop plakken (aan beide kanten).

Snailmail idee (zwart en wit)

Eigenlijk wilde ik een randje die iets omhoog kwam, maar dit mislukte en bovendien is het misschien maar beter van niet met de post. Ik wilde een quote in een frame maken, het zwart papier zit los in het frame van het witte papier.

Snailmail idee (zwart en wit)

En natuurlijk de brief! Geschreven op zwart papier met een witte pen. Ik heb er een mooi ‘lintje’ eromheen gemaakt, maar hij was iets te kort, dus plakte ik er een mooi hartje op. De envelop is gewoon wit met daarop een zwart etiket en enkele versieringen, maar toch in stijl!


Reageren

Wil jij meedoen met praten over de video of blogpost? Gezellig! Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*