Doe-het-zelf: vintage dienblad

Doe-het-zelf: vintage dienblad

Al voor een langere tijd heb ik een dienblad in huis. Ik heb hem van mijn vader meegekregen toen ik ging samenwonen. Eigenlijk wist ik niet zo goed wat ik ermee wilde, totdat ik op het idee kwam hem te pimpen. Op een mooie vintage manier. Officieel is het een dienblad voor foto’s, maar ik besloot er iets anders mee te doen.

Doe-het-zelf: vintage dienblad

Dit is het dienblad hoe hij eruit zag voor de make-over. Tijdens het uit elkaar halen van het dienblad heb ik helaas het glas gebroken, dus kijk hiermee uit. Voor mij is het glas niet belangrijk omdat het dienblad nu puur staat de pronken als versiering boven op de kast. Als je hem echt wilt gaan gebruiken, is het handig om het glas voorzichtig uit het dienblad te halen.

Doe-het-zelf: vintage dienblad

Dit zijn de benodigdheden: witte verf met roller en een kwast, verschillende soorten papier, confetti hartjes (niet op de afbeelding) en natuurlijk het dienblad zelf.

Doe-het-zelf: vintage dienblad

Doe-het-zelf: vintage dienblad

Allereerst moet je dus het dienblad uit elkaar halen. Daarna pak je de witte verf en verf je het dienblad. Ik heb dit een aantal keer moeten doen vanwege de donkere ondergrond. Zorg ervoor dat hij zo wit is zoals jij dit wilt (of sowieso een andere kleur natuurlijk, dat kan ook). Je verft zowel de zijkanten als het blad wat in het dienblad zit.

Doe-het-zelf: vintage dienblad

Wanneer het verf helemaal is gedroogd, kun je aan de slag met het papier. Ik had geen glas meer tot mijn beschikking, dus het leek mij niet zo’n goed idee om het papier er los in te leggen. Daarom besloot ik het met plakband vast te plakken aan de achterkant. Niemand die er wat van ziet.

Doe-het-zelf: vintage dienblad

Hier is al het papier vastgeplakt. Sommige stukken heb ik eraf geknipt zodat het iets beter paste, maar de achterkant is op zich ook mooi (afgezien van de posities van het papier).

Doe-het-zelf: vintage dienblad

Het resultaat van de verf het papier aan de voorkant. Ik vind het er heerlijk retro uitzien!

Doe-het-zelf: vintage dienblad

De volgende stap is om dit blad in het dienblad terug te doen, samen met het hout wat daar origineel ook al zat.

Doe-het-zelf: vintage dienblad

Tijd om alles aan elkaar te bevestigen! Voilà, het dienblad is weer compleet.

Doe-het-zelf: vintage dienblad

Als ‘finishing touch’ heb ik nog hartjes op de zijkant van het dienblad geplakt. Het is eigenlijk tafel confetti, maar ik vond de ontwerpen wel mooi bij het papier in het dienblad passen. Ik heb dit geplakt met gewone lijm.

Doe-het-zelf: vintage dienblad

Een close-up van het restultaat met de hartjes op de zijkant.

Doe-het-zelf: vintage dienblad

En zo ziet het dienblad er nu uit! Zoals je in de rondleiding hebt kunnen zien, staat hij nu op de witte kast naast mijn bureau. Hij heeft verder geen functie, maar ik vind het gewoon een mooi dienblad voor de sier.

2 gedachten over “Doe-het-zelf: vintage dienblad”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven