Doe-het-zelf: van labels tot brief

Brief van labels

Een brief schrijven, dat kan natuurlijk op gewoon een papiertje uit je kladblok. Eventueel wat stickers en/of stempels erbij, klaar is kees! Ook kun je er mooi briefpapier voor gebruiken, maar er zijn meer opties. Zo heb ik al twee keer een brief gemaakt van labels. De laatste keer heb ik deze stap voor stap gefotografeerd. Een leuke #snailmail tip!

Brief van labels

Wat heb je nodig? Uiteraard papier. Het liefst stevig papier met alleen design op één kant. Zo kun je namelijk gemakkelijk op de achterkant schrijven, want dat is uiteindelijk de bedoeling. Daarnaast een pons, touw (of iets soortgelijks), schaar en potlood/pen. Ik heb een mal gebruikt voor de labels, maar dit kun je natuurlijk ook gewoon zelf maken.

Brief van labels

Allereerst teken je de mal over op het papiertje. Ik heb het aan de achterkant gedaan omdat ik het bijna niet zag op de voorkant. Gelukkig is het potlood vrij licht, dus dat scheelt! Hierna knip je de label uit, het liefst binnen de lijntjes zodat je deze niet meer ziet.

Brief van labels

Vervolgens pak je de pons erbij. Ik heb voor een ster gekozen. Eventueel kun je ook een perforator gebruiken voor kleine ronde gaatjes. Ik heb hier geprobeerd alles in één keer te doen, maar dat wilde niet. Dus per twee apart gedaan en geprobeerd om het sterretje overal ongeveer op dezelfde plek te snijden.

Brief van labels

Vervolgens kun je beginnen met de schrijven! Draai de labels om en bepaald eerst of je horizontaal of verticaal gaat schrijven. Ik heb het deze keer horizontaal gedaan, de vorige keer schreef ik verticaal. Het kan zijn dat je nieuwe labels moet maken omdat je er niet genoeg hebt… een labeltje is namelijk zomaar vol! En als ik eenmaal lekker aan het schrijven ben, kan ik wel even doorgaan.

Brief van labels

Is je brief klaar? Nu is het de bedoeling dat alle labels aan elkaar worden bevestigd. Ik heb dit met cadeaulint gedaan, maar je kunt ook (divine) touw gebruiken bijvoorbeeld. Ik heb er een knoopje ingemaakt (zie bovenste foto in deze blogpost) en deze ruim gelaten zodat de labels kunnen verschuiven. Et voilà, je brief is klaar!

Brief van labels

Brief van labels

Vervolgens heb ik nog enkele extraatje gemaakt. Ik heb een papieren zakje van een kaart en een zelfgemaakte mal gemaakt om de brief in te stoppen. Daarnaast nog leuke uitgesneden sterretjes van verschillend papier erbij gedaan als confetti. Als laatste heb ik er nog een vlaggetjeslijn en boekenleggertjes van masking tape bij gedaan. Een echte #snailmail dus: creatief én met leuke extraatjes erbij. Veel schrijfplezier!

2 gedachten over “Doe-het-zelf: van labels tot brief”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven