Yellow Owl Workshop stampkit

Yellow Owl Workshop Stampkit

De ‘carve-a-stamp’ kit had ik al een hele tijd geleden gespot, maar ik vond het een behoorlijke investering. Toch wilde ik het eens proberen. Het leek me leuk om zelf een stempel te maken, maar ook om het pakket te reviewen voor Nouk-san. Daarom heb ik hem uiteindelijk toch aangeschaft en ik ben ermee aan de slag gegaan. Ik ben enthousiast!

Yellow Owl Workshop Stampkit

In de kit zit een poster met daarop voorbeelden van stempels die je kunt maken. Daaronder staan de benodigdheden, instructies en tips. Eigenlijk is het heel simpel, hoewel je het jezelf ook lastig kunt maken…

Yellow Owl Workshop Stampkit

Dit zit er nog meer in de verpakking, namelijk de dubbelzijdige stempel, rode inkt, linomesjes, speciaal papier, een zakje en een potlood. Er zat veel meer in de kit dan ik had verwacht en zeker gezien het materiaal, snap ik de prijs. Maar je moet dit er echt wel voor hebben. Gelukkig is in ieder geval de inkt en het linomesje her te gebruiken, net als de stempel uiteraard… hoewel je er niet meer één zelf kunt maken als je beide kanten hebt gedaan. Aan de slag!

Yellow Owl Workshop Stampkit

Allereerst heb ik een tekening van de poster over getekend, namelijk het envelopje met het hartje. Dit omdat ik één van het voorbeeld wilde gebruiken. En omdat ik het een leuk ontwerp vind, ook voor eventueel op pakketjes straks. Dus begon ik met tekenen op het speciale papier.

Yellow Owl Workshop Stampkit

Dat deed ik ook met mijn eigen ontwerp, want dat wilde ik ook wel eens proberen. Ik had al een keer een ontwerp voor een stempel gemaakt, dus besloot ik deze nu zelf te gaan maken. Even printen en overtrekken maar! Je kunt gewoon van links naar rechts schrijven en ontwerpen, dat wordt opgelost voor de stempel met de volgende stap.

Yellow Owl Workshop Stampkit

Yellow Owl Workshop Stampkit

Ik heb eerst de envelop gemaakt en toen pas ‘liefs’, maar ik laat het eventjes tegelijkertijd zien. Als je de vorm hebt overgetrokken van papier, leg je het op een kant van de stempel neer. Zorg dat hij in één keer goed ligt, want de tekening geeft aan. Dit is ook de bedoeling, zo zie je namelijk het ontwerp op het rubber…

Yellow Owl Workshop Stampkit

En dan kun je beginnen met het lino mesje. Bepaal wat je weg wilt hebben en wat je wilt zien als stempel. Alles wat je wilt zien, moet je laten zitten. In de geval wilde ik alleen het envelopje laten zien, dus ik heb de lijntjes, zijkanten en het hartjes eruit gehaald.

Yellow Owl Workshop Stampkit

Hier ben ik al een stukje verder. Ik ben van de middelbare school gewend om in lino te snijden, dat is nog best zwaar! Met deze rubber valt dit echt behoorlijk mee. Het werkt erg fijn, hoewel het wel mee veert soms, dat is een beetje vervelend omdat je dan niet ziet wat je doet op kleine stukjes.

Yellow Owl Workshop Stampkit

Dit is mijn eigen ontwerp waar ik juist de lijntjes laat staan. Alleen zou ik eigenlijk de hartjes gewoon zo laten, maar dat was ik even vergeten, dus ik heb nu alleen met lijntjes gedaan. Deze stempel is overigens vrij klein, dat is een behoorlijk priegelwerk… zeker de letters! Voor het grote stuk heb ik het grootste mesje gebruikt. Natuurlijk ziet zo’n zelfgemaakte stempel er niet vlekkeloos uit zoals de geproduceerde die je bijvoorbeeld in de HEMA ziet. Maar handgemaakt maakt het juist leuk, zo kun je zien dat je hem zelf gemaakt hebt!

Yellow Owl Workshop Stampkit

Yellow Owl Workshop Stampkit

Het resultaat van de stempel! Hij stempelt vrij gemakkelijk en duidelijk. Dit komt deels ook door de inkt die enorm goed afgeeft. Dat ben ik niet gewend van kant-en-klare stempels, dus dat ik wel een leuke ervaring… het is jammer dat ik niet nog een stukje rubber heb, anders had ik wel een adres’sticker’ willen maken. Of een klavertje vier met en vlindertje. Tja, ik ga niet het hele pakket opnieuw aanschaffen, dus misschien maar eens materiaal vinden binnenkort. In ieder geval enorm leuk om te doen én daarbij is het gewoon gemakkelijk!

De stampkit van Yellow Own Workshop is verkrijgbaar bij Jookie (Nederlands verkooppunt) voor €28,95.

8 gedachten over “Yellow Owl Workshop stampkit”

  1. Leuk, maar achterlijk duur! Een lino snijset kan je voor 9 euro kopen en lino is ook bij lange na niet zo duur. Alleen het papier is praktisch… Maar daarvoor zou ik zoiets niet aanschaffen! Lino kan je bij de meeste (grotere) knutselzaken aanschaffen en het is weinig moeite ze dan op een stukje hout te lijmen. :)

  2. Hoe ontzettend schattig is dat! Ik vind ze trouwens ook erg mooi gemaakt, je weet dat het zelfgemaakt is maar ik vind het er niet aan af te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven