DIY winter pakket Dreamkey & Imakin

DIY winter living Imakin en Dreamkey

Winter en papier gaan enorm goed samen als het om een thema gaat. Imakin en Dreamkey dachten blijkbaar hetzelfde, aangezien zij hun bundelden voor het tweede gezamenlijke DIY pakket: winter living! Een grote doos vol met allerlei papier en andere benodigdheden om lekker aan de slag te gaan voor bijvoorbeeld de kerst. Kijk je mee?

Ik heb het DIY pakket al enkele weken in huis. Echter opende ik het van de week pas, omdat ik echt even tijd wilde uit rekken voor het knutselen. Het is maar goed dat ik dit heb gedaan, want het kost wel tijd om bezig te zijn met spullen die bij winter living horen. Met vier verschillende kleuren en drie soort patronen papier, gouden masking tape, knutselgerei, knijpers, divine twine, zakjes, mallen en een introductieboekje ben je namelijk wel even zoet! Ik vond dit echter helemaal geen probleem. Door de verschillende en vele mogelijkheden kun je jouw fantasie helemaal los laten gaan, wat gelijk het meest ideale van DIY is in mijn ogen.

DIY winter living Imakin en Dreamkey 1

Ik dacht het slechts mogelijk was om een van de projecten te maken die als suggestie worden gegeven. Dat blijkt niet het geval te zijn. Het is geen kwestie van ‘of’, maar van ‘en’. Er zit genoeg materiaal in het winter living DIY pakket om alle projecten te maken, zelfs al zou je voor een project maar een soort papier gebruiken. Het is dan niet mogelijk om veel te varieren bij andere producten, maar daar gaat het niet om.

Voor de adventskalender en de candle bag zitten er echter wel precies genoeg zakjes en knijpers in, dus dit is het enige wat niet kan/mag mislukken. Dit zijn overigens precies de twee projecten die ik heb gemaakt (gelukkig met succes). De materialen zijn nog niet op, dus misschien ga ik ook nog wel een slinger, sterrenhangers of iets anders voor de kerst maken. Ik had het pakket echter aangeschaft voor de adventskalender en dat is gelukt!

DIY winter living Imakin en Dreamkey 2

In het instructieboekje staat niet alleen aangegeven hoe de verschillende projecten gemaakt kunnen worden van het materiaal dat bijgeleverd is. Er staan ook enkele voorbeelden in beschreven en geïllustreerd! Ik vond dit enorm handig om me wat op weg te helpen, maar al snel heb ik mijn eigen ideeën toegepast. Ik heb het materiaal zoveel mogelijk geprobeerd te combineren en evenredig over de 24 zakjes te verdelen. Ik vind dat dit me aardig is gelukt! Ook omdat de ontwerpen die ik per drie zakjes heb gebruikt, toch net van elkaar verschillen.

Voor de adventskalender heb ik een van de mallen gebruikt, met de verschillende figuren erop. Het is even wat werk om de figuren uit het stevige papier en later ook uit het papier voor het project te knippen, maar dit is het zeker waard. Het resulteert namelijk in strakke vormen! Daarbij zijn het algemene vormen die je ook nog eens ergens anders voor zou kunnen gebruiken.

DIY winter living Imakin en Dreamkey 3

Lijm, een wit potlood, een zwarte stift… het wordt meegeleverd met het DIY pakket! Een schaar en mesje moet je echter zelf regelen. Net als het karton dat wordt aangeraden om te gebruiken voor het snijden van de candle bag. Ik heb, omdat ik toch beide kanten wilde snijden, het zakje gewoon plat gemaakt met de flapjes naar buiten zodat ik kon snijden op mijn mat. Gelukkig heb ik een eigen mesje, anders had ik dit niet kunnen maken. Knippen is niet zo handig, maar eventueel zou je dan nog de handlettering versie kunnen uitvoeren die wordt gesuggereerd in het boekje.

Kortom: het winter living DIY pakket van Imakin en Dreamkey levert genoeg en veel DIY plezier met zich mee voor een zacht prijsje! Er wordt niet alleen veel materiaal voor het geld geleverd, maar ook genoeg ideeen en inspiratie om aan de slag te gaan. Daarbij is de helft van het materiaal vaker te gebruiken en misschien ook wel bij andere DIY projecten. Ik ben enthousiast! Mijn suggestie is dat de dames nog een keer met een gezamenlijk product komen.

Het winter living DIY pakket is verkrijgbaar bij Dreamkey en Imakin voor €17,50.

2 gedachten over “DIY winter pakket Dreamkey & Imakin”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven