Doe-het-zelf: potjes pimpen

Doe-het-zelf: potjes pimpen

De laatste tijd verzamel ik van alles om te kunnen versieren. Met papier, masking tape, touw… alles wat maar mogelijk is! Dus pakte ik een aantal glazen potjes en besloot deze op een leuke manier te pimpen. Mijn ideeën deel ik vandaag met jullie. Denk er wel om, het is geen stap-voor-stap blogpost, laat je eigen creativiteit erop los!

Doe-het-zelf: potjes pimpen

Allereerst natuurlijk de potjes even goed schoonmaken en de etiketten eraf halen. Hiervoor liet ik het weken in een teiltje met water. De credits dat de etiketten er zo mooi zijn afgehaald, gaan allemaal naar Robert. Tijdens het koken heeft hij dit voor mij gedaan.

Doe-het-zelf: potjes pimpen

Doe-het-zelf: potjes pimpen

Doe-het-zelf: potjes pimpen

Met schone glazen potjes (zonder deksel!) en wat materialen ging ik aan de slag. Ik gebruikte touw, masking tape, een labelmaker… maar ook papier en een labiketmal. Aan de slag! Ik had de ideeën van hoe ik alles wilde hebben pas op het moment dat ik met het eerste potje bezig ging. Zelfs halverwege bedacht ik dat het ook nog anders kon. Dat is zo leuk aan versieren: eigenlijk is alles mogelijk (als je het materiaal maar hebt, uiteraard)!

Doe-het-zelf: potjes pimpen

Hier het resultaat van de drie potjes die ik heb gepimpt. Eén met een etiket die ik heb versierd met zwarte stift. Daar omheen zitten hartjes die ik eerder al uit verschillende soorten papier heb geponst. Zo werd het één vrolijk geheel. Het tweede potje heb ik helemaal versierd met maksing tape. Geen speciale effecten, gewoon twee ontwerpen helemaal om het potje heen, met een ontwerp als accent. De laatste heb ik vijf rijen touwen omheen gewikkeld en achterop een knoopje in gemaakt. Op de ‘voorkant’ heb ik labels geplakt/ Simpel, maar toch leuk!

Doe-het-zelf: potjes pimpen

Het laatste potje met potloden erin. Ik denk dat ik er nog meer in doe, maar ik moet even de mijn ‘speciale’ potloden zoeken die mijn vader ooit meegenomen heeft uit Nieuw Zeeland. Die verdienen wel zo’n mooi plekje. Misschien dat ik dan ook vaker ga kleuren in plaats van alleen maar tekenen!

2 gedachten over “Doe-het-zelf: potjes pimpen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven