DIY textielkaart 2.0

Weet je nog? De textielkaart die ik eind oktober samen met jullie maakte in een video? Nu heb ik een tweede versie voor jullie! Met een beetje hulp van de naaimachine, maar met de hand zou ook gewoon kunnen. Ga je mee aan de slag?

Benodigheden

Wat heb je nodig? Stof en stevig papier is sowieso handig. Net als een schaar voor beiden, een liniaal, een potlood en een naaimachine (of naald en draad, als je het met de hand doet). Ik heb ook lijm gebruikt om alles op z’n plek te houden voor het naaien, aangezien spelden niet zo mooi zijn in papier: het laat gaatjes achter.

Textielkaart 2

How to: textielkaart

Allereerst moet je alles op maat maken: ik heb een A6 kaart als voorbeeld gebruikt voor het papier en het stof één centimeter bij iedere zijde erbij. Je hebt twee stukken van papier nodig.

Textielkaart 3

Je legt een stuk papier op het stof en vouwt de zijden naar binnen. Vervolgens heb ik lijm gebruikt om ervoor te zorgen dat alles op z’n plek blijft. Eventueel kun je er hier ook voor kiezen om de kaart te sticken, zowel met de machina als met de hand. Je hebt dan wel twee keer garen die je op de voorkant ziet.

Textielkaart 4

Als de stoffen zijden over het eerste stuk papier heen zitten, kun je het andere papier eroverheen leggen. Dit doe je om de kleine rand stof aan de achterkant weg te werken, maar ook voor extra stevigheid. Het papier maak je vervolgens ook vast met garen. Dit kan met een zigzag steek op de naaimachine of met naald en draad, wat jij maar wilt! De achterkant kun je vervolgens helemaal beschrijven en de kaart in de envelop doen, maar je kunt er ook een ansichtkaart van maken.

Textielkaart 5

Et voilà: de kaart is klaar. Het is heel simpel, zeker als je een leuk patroontje op stof hebt! De kaart zou je kunnen gebruiken voor Postcrossing, zeker als je een stof hebt zoals ik degene die ik heb gebruikt. Veel naaiplezier!

1 gedachte over “DIY textielkaart 2.0”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven