DIY ‘hout & draad’-kaart

Hout & draad-kaart

Mijn beppe maakte vroeger altijd haar eigen kaarten, ook voor kerstmis. Waarmee? 3D plaatjes voornamelijk. Ik heb dit ook een tijdje gedaan en hoewel het leuk is, vind ik andere kaarten maken ook erg leuk. Ik maakte een wenskaart van hout en draad! Hoe? Lees verder…

Hout & draad-kaart 1

Wat heb je nodig? Sowieso draad. Het draad op de foto bleek uiteindelijk iets te dik, dus ik moest ze splitten. Achteraf had ik beter dunner draad kunnen gebruiken dat ik voor het zwarte randje er later wel heb bij gepakt. Helaas had ik deze kleuren niet in die dikte! Verder heb je nog een figuurtje van hout en knopen nodig. De prikker op de foto heb ik wel gebruikt, maar je kunt beter een goede en scherpe naald gebruiken. Lijm is overigens ook erg handig! Oh ja, papier is ook van belang. Ik heb 200 grams mat wit papier gebruikt.

Hout & draad-kaart 2

Allereerst vouw je het papier in een wenskaart. Ik heb er A6 formaat van gemaakt. Daarna bepaal je wat je waar wilt hebben. Ik begon met het bevestigen van de knopen. Ik deed enorm moeilijk met de prikker doordat het draad te dik was, dus gebruik liever dun draad en bevestig de knopen met een naald op de kaart. Zo voorkom je ook de meeste schade aan het papier.

Hout & draad-kaart 3

Vervolgens ga je verder met het decoreren van de kaart. Je kunt dit natuurlijk helemaal zelf bepalen. Ik vond het leuk om het op deze manier te doen, maar iedereen heeft zo zijn eigen inspiratie en ideeën! Ik heb het houten hartje met lijm op de kaart geplakt onder de knoopjes. Daarna bedacht ik met dat ik ook wel wat bruine tape kon gebruiken en een randje van draad aan de bovenkant kon maken. De kaart is enorm simpel en het draad is aan de binnenkant te zien, maar dat maakt het juist zo leuk en creatief (vind ik)! Je kunt er namelijk veel kanten mee op. Veel DIY-plezier!

Hout & draad-kaart 4

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven