WIN! De Verderkijker bij Hip & Stip

Verderkijker Hip & Stip

Door Audrey van Hip & Stip kaarten maak ik regelmatig kennis met nieuwe papierwaar en postartikelen. Door tips, maar ook haar assortiment. Nieuw bij haar zijn twee ontwerpen van de Verderkijker, een merk met kaarten die fotografie en illustratie combineert!

De Verderkijker is het merk van Lotte van Dijck. Zij laat tekeningen tot leven komen door fictie (illustratie) met realisme (fotografie) te combineren. Erg bijzonder dus! Bij de scènes op de kaarten is veel fantasie betrokken en dat maakt de ontwerpen stuk voor stuk uniek.

Verderkijker Hip & Stip 2

Hip & Stip kaarten is een webwinkel vol Nederlands ontwerpen en illustratoren. De originele kaarten van de Verderkijker behoren hier ook toe. De kaarten zijn gedrukt op exclusief gerecycled papier en hebben net een iets afwijkend formaat dan “normale ansichtkaarten”. Sowieso zijn geen ansichtkaarten, want de achterkant is bedrukt met dezelfde illustratie in zwart en wit zonder lijnen. De kaarten kunnen wel zo worden opgestuurd, of juist met een envelop als je meer tekstruimte wilt hebben. De kaarten zijn stevig en het feit dat er geen mat- of glansafwerking is, maakt juist dat de ontwerpen goed uit komen!

Verderkijker Hip & Stip 3

De enkele kaarten van de Verderkijker zijn mooi, maar ook inspirerend. Je kunt zien dat er een verhaal achter zit. Ik weet persoonlijk niet of de illustrator dit zo heeft bedoeld, hoewel mijn vermoeden is dat dit wel zo is, maar je kunt er ook gemakkelijk zelf een verhaal bij bedenken. De ontwerpen zitten vol fantasie en daar houd ik wel van! Het meisje danst bijvoorbeeld niet in de regen, maar in zaadjes die staan voor nieuw leven die uit de bijna verdorde bloem komen. Althans, da’s mijn idee bij de kaart. Ik zou bij deze ontwerpen genoeg verhalen kunnen bedenken, want: een beeld zegt immers meer dan woorden… De kaarten zijn hierdoor niet alleen leuk om de versturen, maar ook om in de lijsten!

Wat ik ook speciaal aan de kaarten vind, is de manier waarop fotografie en illustratie is gecombineerd. Het valt in de eerste instantie niet eens op! Het lijkt namelijk bij elkaar te horen. De kleuren in de illustraties worden op de fotografie worden afgestemd en de lijntjes zijn subtiel. Het zijn simpelweg niet alleen mooie ontwerpen, maar kaarten met een verhaal!

Verderkijker Hip & Stip 4

De kaarten van Verderkijker zijn verkrijgbaar bij Hip & Stip kaarten voor €1,35 per stuk.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

Winnen!

Van Audrey mag ik deze mooie kaarten weggeven! Van iedere ontwerp krijg je één kaart, dus het is en pakketje van twee kaarten met wat leuke extraatjes van Hip & Stip kaarten. Hoe maak je kans? Reageer op deze blogpost met een fantasierijke omschrijving van één van de kaarten (je mag zelf weten welke) én klik op het hartje hieronder! Je maakt extra kans door dit artikel te delen op social media door middel van de deelopties hieronder.

De winactie verloopt op 20 november om 23.59 uur.

6 gedachten over “WIN! De Verderkijker bij Hip & Stip”

 1. Marijke van Schipstal

  Ik zie op de kaart; de Nederlandse Tulp,
  het kleine “konijntje”, onze NL-China kleindochter die onze verjaardagskaart leest,
  en de Chinese Thee die op mij wacht in Shanghai-China, waar onze zoon met z’n gezin woont.

 2. Klein Konijn zocht een fijn plekje die hij vond al in een bloem.Op dit plekje vond hij rust zo heerlijk ,tussen het heldere groen.De rode blaadjes gaven warmte evenals zijn kopje thee.En zo zat klein Konijn heerlijk chill en zo tevree…

 3. Nieuw leven…het zit al in een bloem!
  Zaadjes vallen als de regen… ik dans en word er vrolijk van.
  Ik voel de energie door mijn lichaam stromen en geniet…
  Wat kan de natuur toch mooi zijn met al zijn kleurenpracht.

 4. Kaart met het konijn. Soms is het in het leven nodig om even stil te staan, om je even terug te trekken van alle geluiden om je heen. Je even koesteren en weer opladen. Dus een rustig, mooi kalm plekje zoeken en je verwennen met een goed boek of tijdschrift en genieten van het moment samen met een kopje thee. Genieten van het grote geluk dat zit in de simpele dingen van het leven…die we helaas vaak niet meer zien..

 5. Dominique Willems

  Wat is er fijner dan de dag te beginnen met een douche van bloemblaadjes? Het meisje koestert zich in de schoonheid van de bloem, zo kan ze haar dag beginnen met een mooie open blik op de wereld, wat in deze heftige tijden zeer welkom is.

 6. Het konijntje leest voor uit eigen werk.
  Mijn dochter was toen nog een klein meisje van vier en speelde altijd buiten ze zocht altijd slakken en stopte deze èèn voor èèn in de mooie rode tulpen in onze tuin ze hadden dan een lekker zacht bedje vertelde ze mij.
  Na het slapen dronken ze met elkaar een lekker kopje thee en gingen weer aan het werk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven