DIY snailmail flessenpost

Weet je wat ik nu altijd heb willen maken? Ja, echt: flessenpost! Natuurlijk stuur ik deze niet mee met het water, ook al zou dit ook wel eens leuk zijn: wie weet waar hij terecht komt? In de DIY snailmail voor de maand februari maken we flessenpost die gewoon bezorgd wordt door een pakketbezorger. Doe je mee?

DIY snailmail flessenpost 2

Benodigdheden

Voor flessenpost heb je natuurlijk een fles nodig. Ik heb een lege plastic RAAK limonade fles gebruikt, maar in principe kun je natuurlijk iedere fles gebruiken. Ik raad het gebruik van glas wel af in verband met de post. Die kun je beter zelf overhandigen dan! Verder is de inhoud helemaal aan jou, maar ik ben aan de slag gegaan met: masking tape, divine twine, confetti, papier, potloden en verfspray. Lees verder om te weten hoe ik mijn flessenpost heb gemaakt.

DIY snailmail flessenpost 3

Flessenpost

Allereerst heb ik de dop van de fles goud gespoten met verfspray (oké, nadat ik de fles heb schoongemaakt natuurlijk). Deze spray had ik toevallig nog in huis van een andere DIY en er zat nog genoeg verf in. Dit kun je het beste buiten doen, maar vanwege het kleine object heb ik het binnen op een krant gedaan. Let erop dat de dop kan verschuiven door de druk die het spuiten geeft! Als je klaar bent met spuiten, kun je het materiaal even aan de kant leggen om te drogen.

DIY snailmail flessenpost 4

DIY snailmail flessenpost 5

De volgende stap is om de brief te schrijven! Dit is de basis van het hele snailmail idee. Ik heb hiervoor blanco papier gebruikt, maar ik heb nog niet geschreven: dit ga ik pas doen zodra ik de flessenpost écht op de bus doe. Ik ga hiervoor in ieder geval de kleurpotloden gebruiken die op de foto te zien zijn. Als de brief klaar is, kun je hem oprollen zodat hij door de opening van de fles past. Vervolgens doe je er een mooi touwtje omheen met een strik erin!

DIY snailmail flessenpost 6

Het leek mij wel leuk om er vrolijke flessenpost van te maken! Ik had nog wat confetti liggen van de vorige huisstijlen van mijn weblog en webwinkel, dus die heb ik erin gedaan. Het zijn bloemetjes en hartjes in bruin, wit, roze en blauw. Ik heb deze kleuren trouwens gelijk als basis gebruikt voor de gehele snailmail, want ik bedacht dit van te voren. Ik had nog meer confetti, maar ik vond een bodempje wel mooi.

DIY snailmail flessenpost 7

Het is natuurlijk ook belangrijk dat het adres van de ontvanger op de fles komt te staan! Ik heb hiervoor een stukje uit A4 papier geknipt en dit vervolgens met plakband op de fles geplakt. Dit zodat het goed blijft zitten. Lijm heeft nog wel eens de neiging om los te gaan op plastic. Ik houd hierbij rekening met de post! Het stuk papier zit trouwens op de plek waar een lijmrestant van het etiket zit, dus het is gelijk ook een praktische oplossing. Vervolgens heb ik masking tape als decoratie gebruikt, weer in dezelfde kleuren als eerst. Deze kleuren komen ook terug in het adres met de potloden waarmee ik de brief ga schrijven.

DIY snailmail flessenpost 8

Als laatste kun je de dop er weer op doen wanneer deze droog is. Deze flessenpost is erg simpel, maar toch vrolijk. Eventueel kun je nog kleine cadeautjes in de fles stoppen, zolang de ontvanger ze er weer uit kan krijgen, maar ik vond het zo genoeg. In dit geval vind ik namelijk de brief het meest belangrijke!

DIY snailmail flessenpost 9

Winnen!

Wil jij deze flessenpost thuisgestuurd krijgen, met een mooie brief speciaal voor jou? Klik op het hartje onderaan deze blogpost en laat een reactie achter met waarom jij wilt winnen. Voor extra kans mag je DIY met winactie delen op social media, zorg er hierbij voor dat je Nouk-san tagt! De winactie verloopt op 4 maart 2016 om 23.59 uur.

1 gedachte over “DIY snailmail flessenpost”

  1. Hai, ook ik heb een flessenpost gemaakt voor een nichtje dat een half jaar op een boot gewerkt heeft. In de fles heb ik zand gedaan, met een lange kwast wat lijm zodat het voor een del vast bleef zitten, wat kleine zee figuren en schelpjes. Op de buitenkant twee foto’s geplakt van mijn nichtje aan het roer en in de haven.
    Natuurlijk de brief opgerold met een stukje touw in de fles.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven