Parker Sonnet Pearl vulpen F

Wauw! Dat was mijn eerste reactie toen ik de Parker Sonnet Pearl vulpen F zag. Natuurlijk had ik hem online bij Penshop.nl al gezien, maar in het echt is het toch anders. De pen is namelijk wit met rosé gouden details, wat zorgt voor een elegante uitstraling. De Parker pen ziet er dus erg mooi uit, maar schrijft hij ook prettig?

Verpakking

Laat ik starten met hoe blij ik word van de verpakking van de Parker Sonnet Pearl vulpen F. Het is een luxe doosje die van labels is voorzien om de laagjes van elkaar te halen. Allereerst informatie over de Sonnet, waarna de vulpen volgt. Hieronder ligt een instructieboekje en twee vullingen. Door het doosje heb je meteen door dat je een parel van een vulpen in handen hebt.

Parker Sonnet Pearl vulpen F: verpakking

Uiterlijk

Zoals ik al zei, ben ik verliefd op de Parker Sonnet Pearl vulpen F. Het is een prachtige witte pen met rosé gouden details op de dop en rond de penpunt. De laatste is gemaakt van roestvrij staal, verguld of massief 18k goud. Op de dop zit een clip waardoor je hem gemakkelijk aan een papiertje of notitieboek kunt klemmen. Maar dat is niet het enige, want mijn bedrijfsnaam staat er ook in gegraveerd.

Graveren

De vulpen van Parker is al prachtig van zichzelf, maar je kunt hem ook nog eens laten graveren bij Penshop.nl! Ik vind deze extra touch van personalisatie erg fijn. Zo weet iedereen dat deze pen van mij is. Bovendien is deze mogelijkheid gratis, tenzij je kiest voor een ander lettertype dan Times New Roman: dan wordt er een kleine toeslag gevraagd. Bij het graveren is van belang om aan te geven of je links- of rechtshandig bent. De tekst moet namelijk voor jou te lezen zijn bij het schrijven. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat je de dop achterop de vulpen doet.

Parker Sonnet Pearl vulpen F graveren

Schrijven

Bij het schrijven met de Parker Sonnet Pearl vulpen F kwam ik al snel tot de conclusie dat ik de dop liever niet achterop doe. De elegante pen is namelijk vrij zwaar. Ik kan me goed voorstellen dat dit over het algemeen als enorm prettig wordt ervaren, maar ik heb liever dat het achterste gedeelte iets lichter is. En dat is het voordeel van zo’n dop: je kunt zelf bepalen of je hem erop doet of eraf haalt.

De vulpen van Parker ligt prettig in de hand. Het grip gedeelte voor de vingers is rond, maar is zodanig afgewerkt dat het niet te glad en niet te stroef is. Bij langdurig schrijven zou ik – denk ik – liever een extra grip mogelijkheid in de vorm van een ondersteunende driehoek willen, maar tijdens het testen van de pen, heb ik er geen problemen mee ondervonden.

Schrijven met Parker Sonnet Pearl vulpen F

Om de Parker vulpen te testen, heb ik er onder andere een brief naar mijn penvriendin mee geschreven. Dit verliep zonder problemen. Alleen als je even stopt en na een tijdje verder gaat, moet je er even om denken de inktflow op gang te helpen. Dit kan door even een krasje ergens op de maken of de pen te schudden. Voor de rest schrijft hij zonder haperingen.

Inkt

In de luxe doos zitten drie verschillende patronen om in de vulpen te doen. Allereerst twee grote Parker inktvullingen onderin: blauw en zwart. Daarnaast ook een convertor die al in de vulpen zit zodra je hem uit de verpakking haalt. Hiermee kun je inkt uit een potje voor je vulpen gebruiken. Ik vind het erg handig dat alle opties in de verpakking worden meegeleverd. Zelf had ik alvast inktpatronen van mijn oude Parker pen gepakt, maar deze kon ik meteen terugleggen.

Parker Sonnet Pearl vulpen F inkt

De instructies in het boekje over de inkt kwamen ook erg goed van pas. Ik heb vroeger altijd geleerd om te ‘krassen’ totdat de inkt uit de penpunt komt, maar even schudden gaat veel beter én sneller. Alleen even opletten dat je niet te enthousiast wordt, want dan ligt er zomaar een drup inkt op je papier (zie video).

Al met al ben ik best enthousiast over de Parker Sonnet Pearl vulpen F. Ik vind de pen niet alleen erg mooi, maar hij schrijft ook nog eens prettig. De prijs kwaliteitsverhouding is goed. Ik kan nog jaren vooruit met deze elegante vulpen van Parker.

De Parker pen kost €209,- en is verpakt in een luxe doos. Een naam of andere tekst laten graveren is een extra service van Penshop.nl.

Parker Sonnet Pearl vulpen F

Voor- en nadelen Parker Sonnet Pearl vulpen F

+ Elegant uiterlijk
+ Luxe verpakking met instructieboekje en inktpatronen
+ Personalisatie in de vorm van naam graveren
+ Handige clip
+ Mooie penpunt
+ Zwaarte van vulpen zelf te bepalen door dop erop te doen of eraf te halen
+ Grip gedeelte voor vingers niet te glad of te stroef
+ Schrijft zonder haperingen
+ Goede prijs kwaliteitverhouding
+ Handig instructies omtrent inktflow
– Alleen haperingen bij schrijven na een (korte) stop
– Voor langer schrijven liever iets meer ondersteuning voor vingers

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Penshop.nl

Parker Sonnet Pearl vulpen F review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven