Flying Tiger bullet journal

Als een winkelketen stationery verkoopt, kun je er eigenlijk staand op maken dat ze ook een bullet journal in het assortiment hebben. Dit geldt ook voor Flying Tiger! @nienke_swapt (Instagram) was zo lief om één voor mij te scoren zodat ik hem kon reviewen, want ik heb zelf geen filiaal in de buurt helaas. Het is een A5 hardcover notitieboek dat gelige of crème ongenummerde pagina’s bevat. Degene uit mijn review heeft een fuchsia kaft met twee lintjes en een elastiek in dezelfde kleur, maar volgens mij is er nog één beschikbaar. De Flying Tiger bullet journal is te koop voor €5,- bij de gelijknamige winkel en is helaas niet online te bestellen.

Formaat

De bullet journal van Flying Tiger is qua formaat redelijk normaal, namelijk A5. Ik vind dit zelf erg prettig. Niet te klein voor spread, maar niet te groot om mee te nemen. Het boekje is ook niet heel zwaar, dus hij is in beide opzichten perfect voor in je tas.

Kaft

Het notitieboek bevat een hardcover kaft dat zacht aanvoelt. In de kaft staat ‘bullet journal’ gegraveerd, samen met een pijl en een dot grid. Er zitten twee leeslintjes in de rug van de kaft. Om je bullet journal bij elkaar te houden, is hij tevens voorzien van een elastiek. Ook zit er achterin een vakje waarin je jouw plaatjes, foto’s, stickers e.d. in kwijt kunt. Persoonlijk erg tevreden over deze fijne extra’s. En wat het nog prettiger maakt, is dat deze journal open blijft liggen zonder moeite!

Flying Tiger bullet journal

Papier

De Flying Tiger bullet journal bevat gelig papier. Het precieze aantal pagina’s heb ik niet geteld en aangezien ze niet genummerd zijn, kan ik het ook niet even snel op zoeken. Mocht je graag een index en paginanummers willen gebruiken, zul je deze zelf moeten invullen. Ook het aantal grams papier kan ik zo snel niet terugvinden, maar: uit de pentest blijk dat er amper sprake is van ghosting en slechts hier en daar wat bleeding. Ik schat het daarom in op zo’n 100 grams. Ik ben zeker niet ontevreden!

De stipjes staan 5 mm van elkaar af en zijn op de pagina’s aanwezig, maar niet storend doordat ze vrij dun zijn. Tussen de rand van het boekje en het dot grid zit een marge, wat professioneel oogt. Achterin zitten twee spreads met voorbeelden. Handig als je een beginner bent, maar voor mij persoonlijk niet nodig. Ik vind het echter wel fijn dat ze daar zitten, want dan heb je er minder last van. Op de laatste bladzijde heb je hierdoor bovendien sowieso ruimte voor een pentest, want wat doe je anders met het overgebleven kantje?

Al met al ben ik enthousiast over de Flying Tiger bullet journal! Als je niet zo’n groot budget hebt, maar toch een fijn notitieboek wilt, is dit zeker een aanrader.

Flying Tiger bullet journal

Voor- en nadelen Flying Tiger bullet journal

+ Standaard A5 formaat
+ Licht gewicht
+ Hardcover met ingegraveerde dingen die prettig aanvoelt
+ Verkrijgbaar in minimaal twee kleuren
+ Blijft openliggen!
+ Gelig papier dat amper ghosting of bleeding geeft
+ Stipjes aanwezig, maar dun: niet storend
+ Marge van paginaranden tot dot grid
+ Inclusief twee leeslintjes en elastiek
+ Vakjes achterin
– Achterin twee spreads met voorgedrukte pagina’s
– Geen index en paginanummers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven