Nuuna bullet journal

Eén van de bekendste merken bullet journals is Nuuna. Na vele positieve ervaringen van anderen, wilde ik zelf graag ook een notitieboek van dit merk proberen. De Nuuna fluid chrome uit mijn review is 13,5 x 20 cm (net geen A5 formaat) en bevat 176 genummerde pagina’s met turquoise gestipt 120 grams munken papier. Het notitieboek heeft een softcover dat gemaakt is van gerecycled leer. Een Nuuna bullet journal bestel je voor €17,90 – €25,90 bij My Lovely Notebook en is beschikbaar in allerlei varianten. De specificaties van andere versies, noem ik onder ieder kopje.

Formaat

In het eerste opzicht lijkt het notitieboek van Nuuna A5 formaat te zijn. Het holografische boekje is echter net iets kleiner. Toch is het nog steeds een prettig formaat om te gebruiken als (bullet) journal. Er zijn ook andere versies beschikbaar in andere formaten: net iets groter dan A5, maar ook A6 formaat.

Kaft

Een Nuuna bullet journal heeft een softcover kaft dat erg zacht aanvoelt. De fluid chrome is gemaakt van gerecycled leer, maar er zijn ook kaften met jeans labels. Het notitieboek blijft redelijk goed open liggen als je de kaft goed buigt. Er zijn verschillende ontwerpen verkrijgbaar, dus er is genoeg keuze.

Papier

Iedere Nuuna bullet journal bevat 120 grams munken papier. Dit is vrij dik papier voor een notitieboek, wat erg positief is. Ghosting is wel aanwezig, maar dit is normaal. Bleeding valt mee indien je sommige materialen met beleid gebruikt. De stipjes uit de fluid chrome zijn turquoise. Ik weet niet of dit voor iedere Nuuna geldt. Zelf heb ik een voorkeur voor grijs omdat dit neutraler is, maar ik denk dat dit ook een kwestie van gewenning is. Dit geldt ook voor de afstand tussen de stipjes: 35 mm. In de meeste bullet journals is dit 5 mm. Bij het schrijven is het daarom handig om een regel over te slaan, wat er trouwen wel netter uit ziet. Het hangt van jouw persoonlijke smaak af of je dit prettig vindt.

Het papier van de notitieboeken is crème-achtig. Ik vind dit zelf erg mooi voor een (bullet) journal. Er zitten 176 genummerde pagina’s in de Nuuna fluid chrome, maar er zijn ook versies met 256. Het boekje bevat geen voorgedrukte pagina’s en index. Deze kun je echter zelf toevoegen als je hier behoefte aan hebt. Iedere bladzijde heeft een marge van 1 cm totdat het puntjes raster begint.

Kortom: een Nuuna bullet journal is een kleine investering, maar je gaat er veel plezier van hebben als je het papier prettig vindt.

Voor- en nadelen Nuuna bullet journal

+ Prettig formaat (keuze tussen iets kleiner of groter dan A5)
+ Softcover voelt zacht aan
+ Verkrijgbaar in allerlei ontwerpen
+ Paginanummers
+ 120 grams papier geeft weinig ghosting
+ Crème-achtig papier
+ Geen voorgedrukte pagina’s
+/- Blijft openliggen door buigen van de kaft
+/- 35 mm afstand tussen turquoise stipjes
+/- Geen index (zelf aan te maken)
– Geen lintjes

Nuuna bullet journal Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven