A6 Bullet Journal van Action

In maart 2019 kwam Action met een nieuwe bullet journal op A6 formaat. Het notitieboek heeft een softcover maar verharde plastic kaft en bevat 96 pagina’s met gestipt 90 grams crème papier. In het boekje is een klein instructieboekje te vinden waarin allerlei voorbeelden van spreads staan. Hij is tevens voorzien van twee verschillende kleuren leeslinten. De A6 bullet journal van Action kost €1,49 en is verkrijgbaar in vier varianten. Het boekje is alleen verkrijgbaar in de winkel.

Formaat

Het eerste wat opvalt aan de bullet journal van Action, is dat hij kleiner is dan de eerdere edities: A6 in plaats van A5. Het formaat is hierdoor ideaal om mee te nemen en handig als je jouw spreads graag wilt versieren, maar niet zoveel inspiratie hebt. Ik zou er zelf geen echte bullet journal van maken omdat ik een iets grotere maat fijner vind, maar er zijn vele doeleinden voor te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan dankbaarheid, swatches, polaroids of iets dergelijks.

Kaft

Eerdere bullet journals van Action hadden een hardcover kaft. De A6 bullet journal niet: deze is softcover. De kaft is geplastificeerd, maar is flexibel en kan hierdoor gemakkelijk worden gebogen. Voor een klein en softcover boekje blijft hij erg goed open liggen. Ik vind dit zelf erg prettig als ik erin werk. De A6 bullet journal van Action komen in vier ontwerpen: steenachtig effect in turquoise met goud, roze met zwarte en gouden bladeren, tropische bloemen en blauw met een grafisch roze ontwerp. Voor ieder wat wils, dus! In de rug zitten twee leeslinten in de kleuren van de kaft. Hiermee is het gemakkelijk om naar pagina’s te gaan waar je mee bezig bent of die belangrijk zijn.

Vier ontwerpen A6 bullet journal van Action

Papier

Zoals eerder genoemd, is het papier van het boekje 90 grams. Dit lijkt misschien wat dun, maar uit de pentest blijft dat het best veel kan hebben (zie video onderaan in het artikel). Zeker een meevaller! De pagina’s bevatten vrij dikke, maar lichte stipjes. Persoonlijk heb ik hier niet zoveel moeite mee doordat ik hem niet als bullet journal gebruik, maar dit verschilt voor iedereen. De stipjes staan echter niet op iedere pagina helemaal gelijk aan elkaar. Dit vind ik wel jammer, ondanks dat het een budget notitieboekje is.

Het papier heeft een crème-achtige kleur. Ideaal voor een journal! Verder bevat de A6 bullet journal van Action geen voorgedrukte pagina’s. Erg fijn gezien het aantal pagina’s (96). Mocht je graag inspiratie willen, zit er gelukkig een mini instructieboekje voorin. De pagina’s bevatten geen nummers, maar dit vind ik logisch gezien de prijs en het formaat. Zo heb je alle ruimte voor jouw creaties! Als je het boekje echt als bullet journal wilt gebruiken, is het echter wel jammer.

Kortom: de A6 bullet journal van Action is een aanrader! Je krijgt een kwalitatief goed boekje voor een klein budget.

Voor- en nadelen A6 bullet journal Action

+ Handzaam formaat om mee te nemen
+ Softcover geplastificeerde kaft is stevig en flexibel (blijft open liggen)
+ Verkrijgbaar in vier ontwerpen
+ Twee leeslinten in kleuren van kaft
+ 90 grams papier kan veel hebben
+ Crème-achtig papier
+ Geen voorgedrukte pagina’s, alleen mini instructieboekje voorin
+/- Stipjes zijn vrij dik
– Stipjes staan niet op iedere pagina gelijk aan elkaar
– Qua grootte niet ideaal voor echte bullet journal
– Geen paginanummers

https://www.youtube.com/watch?v=yXAAeHks0PE

2 gedachten over “A6 Bullet Journal van Action”

  1. Alix Van Raemdonck

    zou je de journal nu nog ergens kunnen kopen?
    ik wil echt heel graag nog een. en als je er geen meer kan kopen weet je dan een budget vriendelijke vervanger?

    1. Ik ben bang dat dit niet meer mogelijk is. Action wisselt vaak van assortiment. Maar MUS creatief heeft Mijn Bullet Journal Pockets in vier varianten. Net iets groter dan A6, maar hetzelfde idee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven