Online Creamarkt: sfeer van markt met gemakken van online

Weet je nog dat ik een paar jaar op Creaweekend Hardenberg en/of Gorinchem te vinden was? Eind 2019 besloot ik 2020 over te slaan omdat wij in een fertiliteitstraject zaten, maar toen wist ik nog niet dat er sowieso geen beurzen meer zouden plaatsvinden tot op heden. Momenteel worden evenementen langzaamaan weer op gestart, maar het is allemaal heel onzeker. Sowieso zijn er nog best wat aanpassingen nodig om het door te laten gaan. Daarom was ik meteen enthousiast toen ik de Online Creamarkt tegen kwam! Dit initiatief bestaat al sinds maart 2020, maar ik ontdekte het pas na mijn verlof.

Online markt

Het concept van een online evenement is me bekend. Ik heb dit namelijk wel vaker gezien en zelfs een keer helpen organiseren in opdracht van een website toen ik nog webdesign werkzaamheden uitvoerde. Toch kan ik wel zeggen: het idee van de Online Creamarkt, bedacht en uitgevoerd door Soraya van Handmade in Holland en Nicole van Handwerkmarkt, spreekt me enorm aan! Ik moet eerlijk zeggen dat ik zou willen dat ik het had bedacht. Je vindt er namelijk twintig of meer creatieve standhouders die geïllustreerd achter hun kraampje staan. Op het kraampje vindt je enkele uitgelichte producten, een korte beschrijving, links om contact op te nemen en een eventueel introductiefilmpje.

Er is een ‘looproute’ die je langs iedere kraam en workshop leidt, maar er bestaat ook een plattegrond waar je rechtstreeks naar jouw favoriete standhouder kunt gaan. Net als op een echte markt! Dit alles is geïllustreerd door Marjolein van Marjomaakt. Natuurlijk is het niet hetzelfde, want je zit achter een schermpje en je kunt de producten niet echt bekijken, maar het wordt zo goed mogelijk nagebootst. Zo kun je via de chat een praatje maken met de standhouder en kun je aan de slag met DIY door een workshopfilmpje te bekijken. In sommige opzichten is de Online Creamarkt zelfs voordeliger, want je kunt op je gemak kijken zonder allerlei mensen om je heen en eventueel pauzeren als het teveel informatie is. Je hoeft er niet voor te reizen en je kunt 24/7 terecht tijdens de marktdagen, dus óók ‘s nachts!

Mijn deelname

Inmiddels zijn er vijf edities geweest: voorjaar ’20, zomer, najaar, kerst en voorjaar ’21. Dat ik deze heb gemist, vind ik jammer. Echter is het niet zo gek, want ik was niet heel erg bezig met markten en beurzen totdat ik weer aan het werk ging na mijn zwangerschapsverlof. Maar… toen ik de Online Creamarkt vond, besloot ik me eigenlijk vrijwel meteen in te schrijven voor de komende editie: Zon, Zee en Strand! Die vindt plaats van vrijdag 24 september t/m zondag 26 september én van vrijdag 1 oktober t/m zondag 3 oktober. Ik heb er zin in! Zie (of eigenlijk spreek) ik je dan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven