Dit is de Vintage Letters collectie!

Het is een tijdje geleden, maar eindelijk is het weer zover: een nieuwe Nouk-san collectie! Op maandag 18 september komt de najaarscollectie Vintage Letters online. Dit is één dit dichtbij mijn hart ligt: vintage items in een modern jasje. Dit is wat er in de najaarscollectie van 2023 zit.

Kaarten

Allereerst waar het allemaal mee startte toen ik eigen ontwerpen ging verkopen: kaarten. In de Vintage Letters collectie zitten 4 postkaarten die gedrukt zijn op 300 grams BioTop papier. Iedere kaart bevat één of twee illustraties die allemaal in de gehele collectie terugkomen, net als tekst op het papier én op de achtergrond. Ze hebben een prachtige vintage look met warme kleuren. Ideaal voor in het najaar. De teksten zijn geschreven door Vivian van Leeuwen. De kaarten kosten €1,25 per stuk of €4,50 voor een gehele set.

Postkaarten met boekenstapel, typemachine, perkament en open boek met veer uit Vintage Letters collectie

De postkaart Stack of Books and Candle bevat een illustratie van een boekenstapel in vier primaire kleuren in warme tinten en een kaars in een kandelaar op een donkerbruine achtergrond met Nederlandse poëzie.

De volgende postkaart, Parchment and Ink, bevat een illustratie van een uitgerold beige perkament en een lichtblauw inkpotje met Engelse poëzie op een donkerblauwe achtergrond met tekst.

En de postkaart Open Book with Feather bestaat uit een rood boek dat openligt met beige bladzijden en een beige veer op een donker oker achtergrond met Engelse poëzie. Alsof het net is geschreven in de bibliotheek.

Als laatste bevat de postkaart Typewriter een okergele typemachine met de tekst ‘the history of the future is yet to be written’ op het blad wat eruit komt op een beige achtergrond met Nederlandse tekst.

Postpapier

Een Nouk-san collectie zou niet compleet zijn zonder postpapier. Dit keer bestaat deze selectie uit een setje met 10 vellen briefpapier. Ik heb hier veel vraag naar gekregen, omdat 5 vellen te weinig zijn. En het fijne is, de prijs blijft €2,95 per set. Het A5 briefpapier (FSC gecertificeerd papier) is dubbelzijdig bedrukt. Aan de ene zijde een donkerbruine rand met de boekenstapel, de kaars en het open boek. Aan de andere kant een donkerblauwe rand met het perkament, de veer en het inktpotje.

Briefpapier en etiket uit Vintage Letters collectie met bijpassende kraft enveloppen

Bijpassend heb ik ook een A7 etiket oftewel adreslabel ontworpen met een typemachine op dezelfde beige achtergrond, want deze ontbrak nog op het papier. Deze bestel je per set van 5 voor €1,50.

Ook is het briefpapier en de etiketten verkrijgbaar in een voordelige postpapier set met 5 kraft enveloppen erbij. De enveloppen zijn alleen verkrijgbaar in deze set, maar zijn normaal gesproken €2,50 per 5 stuks. De set zal €5,95 kosten.

Notitieblok

Daarnaast leek het me enorm leuk om weer eens een ander formaat notitieblok te laten drukken. Ik vond dat de Vintage Letters collectie zich bij uitstek loonde voor een enkelzijdig US notitieblok. Opnieuw met de typemachine, maar nu ook met de veer erbij. Een echt schrijfblok dus, inclusief lijntjes en een beige achtergrond. Het blok bevat 50 vellen van 90 grams FSC papier. Ideaal voor al je notities, maar ook voor lijstjes is dit blok ideaal. Verkrijgbaar voor €4,95.

Stempels

De volgende categorie is stempels. Even heb ik overwogen om voor clear stamps van alle illustraties te gaan, maar ik wil juist zo min mogelijk plastic gebruiken en verkopen. Daarom heb ik ervoor gekozen om drie houten stempels uit te brengen in de Vintage Letters collectie. Een typemachine, een boekenstapel en een veer. De stempels zijn gedrukt op grijs rubber en zitten op een houten blokje dat op de bovenkant uiteraard aangeeft welke stempel je in handen hebt.

Daarnaast wilde ik graag iets nieuws proberen voor deze najaarscollectie. En wat past er beter bij het thema dan lakstempels? Via Instagram heb ik gevraagd welk ontwerp jij het liefste zou zien. Er werd hierbij vooral gestemd op ‘veer’. Echter kon ik het niet laten en heb ik de boekenstapel hier ook aan toegevoegd. Een persoonlijke favoriet!

De afdrukken zijn gemaakt op een lakstempel van 2,5 cm en je krijgt er een roodbruine hendel bij. Per stuk zullen de lakstempels €14,95 kosten. Ze worden geleverd in een velours blauw zakje met een lakzegel op de voorkant om aan te geven welke stempel erin zit.

Lakstempels met waxafdrukken van veer en boekenstapel op envelop

De hexagon wax is apart verkrijgbaar in een aluminium blikje voor €7,95. De wax bestaat uit vier verschillende kleuren (rood, blauw, groen en geel) van de collectie waarmee je samen bruin kunt maken.

Om mijn nieuwe collectie en de opening van mijn eigen shop op deze website te vieren, is er bovendien een speciale editie verkrijgbaar in de vorm van mijn logo. Je stempelt de penpunt met de kwast en de rest ontstaat vanzelf door de wax. Omdat dit een algemeen ontwerp is, leek me dit een prachtige gelegenheid voor een limited edition. Deze lakstempel kost €9,95 en wordt geleverd in een papieren zakje. Er zit geen aparte hendel bij.

Boekenleggers

Nog een nieuw product in het assortiment van Nouk-san met deze collectie zijn boekenleggers. Ik houd van lezen en van boeken, zoals duidelijk naar voren komt bij Vintage Letters. Dus dit kon natuurlijk niet ontbreken. De 2 dubbelzijdige boekenleggers bevatten dezelfde illustraties van de kaarten op de respectievelijke achtergronden, maar bevatten ieder een tekst van Vivian erbij. Ze zijn gedrukt op 300 grams BioTop papier en hebben het formaat 5 x 18 cm. Ze zullen verkrijgbaar zijn voor €2,95 per set.

Washi tape

Wat natuurlijk niet kan ontbreken in een collectie is washi tape. Ik liet dit voor het eerst drukken in 2018 en sindsdien in het vaste prik. Intussen wel overgestapt van een plastic verpakking naar papier, maar nog steeds goede kwaliteit. Dit keer heb ik ervoor gekozen om één 15 mm tape te laten drukken met daarop alle illustraties uit de najaarscollectie op een bruine achtergrond. Het is een patroontje, dus in alle richtingen te gebruiken. De washi tape is verkrijgbaar voor €2,95.

Stickervel

Als laatste heb ik ook een stickervel laten drukken op A5 formaat. Om een geheimpje te verklappen: dit is goedkoper dan A6. Omdat ik de stickers niet te groot wilde hebben en er een beperkt aantal illustraties zijn voor deze collectie, heb ik alles er 4 keer op gezet. De primaire kleuren wisselen elkaar af. Dit is het bijzondere aan dit stickervel, want dit komt in de rest van Vintage Letters collectie niet voor. Het stickervel kost €2,95.

Ik hoop dat jij de ontwerpen net zo mooi vind als ik! Ik nodig je uit om maandag 18 september naar mijn website te gaan om de nieuwe Vintage Letters collectie te shoppen.

Wat is jouw favoriet? Laat het me weten in de reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven