Knutsel jouw eigen geboortekaart met knopen!

Het thema baby is op mijn blog nog niet zoveel aan bod geweest. In alle eerlijkheid: ik ben er ook niet (dagelijks) mee bezig. Spontane inspiratie toen ik laatst in de Action stond, maakt dat ik van de week ineens geboortekaarten zat te maken. Knutsel jouw eigen geboortekaart met knopen! Een origineel en uniek kaartje voor de nieuwe ouder(s).

Geboortekaart met knopen 2

Benodigdheden

Wat heb je nodig om deze geboortekaarten te maken? Allereerst natuurlijk papier, of eventueel kant-en-klare kaarten zoals ik heb gebruikt. Ik had nog enkele ronde liggen in het roze en het blauw. Ik wilde eerst wit papier gebruiken, maar achteraf ben ik blij dat ik voor kleuren heb gekozen. Ook heb je knopen nodig in de kleur van de kaart (afwijkend kan ook, als je dit liever hebt). Die van mij komen bij Action vandaan. Verder is een potlood, een gum, een zwarte fineliner en een lijmpistool handig!

Geboortekaart met knopen 3

Handlettering

Voordat we aan de slag gaan met de roze en blauwe knopen, maak je een schets om jouw ontwerp op de kaart te zetten. Ik wilde zowel één voor een meisje als één voor een jongen maken. Ik heb voor iedere kaart een apart ontwerp gemaakt: roze met een hart en blauw met een ballon. In deze ontwerpen komen straks de knopen. Verder heb ik er een simpele tekst opgeschreven: it’s a girl/boy! Natuurlijk kun je zelf een eigen tekst verzinnen.

Geboortekaart met knopen 4

Heb je een quote en een ontwerp getekend? Tijd om het over te tekenen met zwarte fineliner! Ik heb alleen het hart en de ballon zelf niet overgetrokken, want ik wilde dit opvullen met knopen. Oh, tijdens het tekenen kun je het beste jouw lijmpistool alvast op laten warmen! Als je klaar bent met overtrekken, kun je de potloodlijnen weggummen. En dan gaan we nu écht een geboortekaart met knopen maken, beloofd!

Geboortekaart met knopen 5

Geboortekaart met knopen

Is je lijmpistool opgewarmd? Ik heb de knopen een beetje random opgeplakt, hoewel ik wel een beetje op de verschillende kleuren en formaten gelet heb. Je kunt dit ook van tevoren klaarleggen als je wilt. Vul het gehele ontwerp (in mijn geval een hart en een ballon) met knopen! Denk erom dat je de potloodlijnen weg gumt voordat je gaat plakken, anders wordt dit heel lastig.

Geboortekaart met knopen 6

Et voilà: jouw eigen unieke geboortekaart met knopen! Simpel, maar wel erg leuk om te maken. Leuk voor een familielid, vriend(in), collega e.d. die net een baby heeft gekregen! De binnenkant (en achterkant) kun je natuurlijk ook versieren als je wilt, maar het is ook leuk om er een boodschap op te zetten.

Geboortekaart met knopen 7

Heb jij zelf wel eens een geboortekaart gemaakt?

4 gedachten over “Knutsel jouw eigen geboortekaart met knopen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven