DIY dierenschilderijtjes

Dierenschilderijtjes van papier

Om stage hebben we minimalistische tekeningen gemaakt met een kleurfoto van een dier en een zelfverzonnen achtergrond in zwart en wit. Ik maakte daar al de voorbeelden van de hond en de kat. Thuis tekende ik de vis er nog bij om het voor te doen als doe-het-zelf voor mijn blog: dieren schilderijtjes (of eigenlijk eerder posters). Veel tekenplezier!

Dierenschilderijtjes van papier 1

De benodigdheden: een kleurenfoto van een dier (ik koos voor een vis), een blanco wit blaadje (formaat bij beiden kun je zelf bepalen, ik heb rekening gehouden met A5 papier), een schaar, lijm (vergeten op de foto, sorry!), een grijs potlood, een zwarte fineliner en een gum.

Dierenschilderijtjes van papier 2

Dierenschilderijtjes van papier 3

Als eerste knip je het dier zo netjes mogelijk uit. Het is maar net hoe precies je hem wilt hebben! Vervolgens bepaal je de plek waarop je het dier wilt hebben op het lege blaadje en plakt hem daar. Ik moest door de plek nog een deel van de staart afknippen (tenzij het dier van jou buiten de tekening mag gaan natuurlijk, dan hoeft dit niet), zoals je kunt zien.

Dierenschilderijtjes van papier 4

Daarna ga je tekenen met grijs potlood! Dit zodat je eerst kunt schetsen. Zoals je ziet, ging het bij mij ook niet gelijk goed. Maar door potlood eerst te gebruiken, kun je dit nog gummen en dus aanpassen wanneer je…

Dierenschilderijtjes van papier 5

…fineliner gaat gebruiken! Als je tekening naar wens is, kun je de lijnen gaan overtrekken met zwarte fineliner. In de schets heb ik tevens wat details weggelaten die ik nu wel toevoeg om de tekening nog mooier te maken.

Dierenschilderijtjes van papier 6

Heb je alles overgetrokken met fineliner en de details toegevoegd? Je kunt de potloodstrepen weg gummen. En daarna is je tekening oftewel mini dierenposter klaar!

Dierenschilderijtjes van papier 7

Dit is het resultaat! Ik vind de vis nog het leukste gelukt ook. Dit komt voornamelijk doordat ik de voorbeelden voor school vluchtig heb moeten schetsen aangezien de les tekenen als volgende op het programma stond. Er zijn mooie tekeningen uitgekomen op stage, maar die heb ik niet op de foto gezet. Een leuke toevoeging is nog een tekstballonnetje met een grappige tekst, zoals ik gedaan heb op de andere twee voorbeelden. Ik heb de schilderijtjes (hoewel het natuurlijk niet geverfd is, dus eerder postertjes…) opgehangen met masking tape, maar misschien is inlijsten ook wel leuk! Met welk dier ga jij een mini dierenschilderij van papier maken?

1 gedachte over “DIY dierenschilderijtjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven