DIY vouwzakje van papier

Er bestaan ontzettend veel mallen om allerlei zakjes van papier te maken, maar ik had zin om zélf een zakje te bedenken en te maken. Na enig knutselen en enkele proefmodellen later, ontstond het idee voor een vouwzakje! Een gemakkelijk concept dat ik graag als DIY met jullie deel. :)

DIY vouwzakje van papier 2

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Eigenlijk niet zoveel! Een mooi papiertje, lijm en een schaar. Op de foto staat zowel een stift als vloeibaar, maar vloeibaar werkt naar mijn mening het beste, zeker met iets steviger papier zoals ik heb gebruikt.

DIY vouwzakje van papier 3

DIY vouwzakje

1. Bepaald de breedte van jouw zakje door het papier de strook en er daarna af te knippen. Houd er hier rekening mee dat je een lange strook nodig hebt. Afknippen kan altijd nog!

2. Bepaal de lengte van de flap waarmee je het zakje straks kunt afsluiten door hem alvast te vouwen. Ik heb de flap korter gedaan, maar je kunt hem natuurlijk ook even lang als het zakje maken.

3. Bepaal de lengte van het zakje. Het leek mij wel leuk om een paar visitekaartjes in te doen, dus ik heb deze formaten een beetje aangehouden. Vouw het papier zoals op de foto en knip eventueel een deel eraf, als je een te lange strook hebt.

4. Knip twee strookjes uit het papier dat je nog hebt. De lengte moet net iets korter zijn dan de lengte van het zakje of juist even lang. De breedte kun je zelf bepalen: het is maar net hoeveel ruimte je wilt (zie foto hieronder)! Vervolgens vouw je de lange kant dubbel.

5. Vouw een aflopend randje zoals op de foto weer de andere kant om, aan beide kanten van het papiertje.

6. Plak die randjes vast op het grote papier zoals op de foto staat afgebeeld: de brede kant bij de vouw van het zakje en de dunne kant bij de vouw van de flap. Zorg ervoor dat de flapjes aan de buitenkant zitten en dat de flapjes rechtop de zijkanten van de zakjes zitten.

DIY vouwzakje van papier 4

Et voilà: je zakje is klaar! Wel even goed laten drogen natuurlijk, maar daarna kun je hem gebruiken. Eventueel kun je de flap met een masking tape dicht plakken, aangezien dit er gemakkelijk af te halen is. Het vouwzakje is trouwens ook leuk als cadeauverpakking voor bijvoorbeeld geld! Veel knutselplezier!

3 gedachten over “DIY vouwzakje van papier”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven