DIY snailmail herfstboekje

Het is herfst! Op dit moment genieten we bijna dagelijks van regen en bladeren die van de bomen af gaan. De eerste vorst heeft zich zelfs alweer laten zien… Een thema voor de volgende DIY snailmail had ik daardoor snel bedacht: herfst! Terwijl ik wat spulletjes bij elkaar zocht, kwam ik op het idee om een boekje te maken. Daarom presenteer ik een DIY snailmail herfstboekje!

DIY snailmail herfstboekje

Benodigheden

Ik heb zelf gewoon wat spulletjes uit de kast gehaald. Het begon met een blok vol 3D plaatjes, waarna er papier en masking tape volgde. Omdat ik mijn boekje nog wat extra aankleding wilde geven, heb ik er stickers en divine twine bij gepakt. Om het herfstboekje te vullen, heb ik een klein blokje, een zakjes en een kaart uitgezocht.

DIY snailmail herfstboekje

DIY herfstboekje

De eerste stap is natuurlijk om een boekje te maken van papier. Ik heb gekozen om een groot papier eerst één keer dubbel te vouwen en daarna nog een keer. De zijkanten heb ik aan elkaar bevestigd met gezellig masking tape. Je kunt ook een kleiner stuk papier gewoon dubbelvouwen en hier hierbij laten.

DIY snailmail herfstboekje

Nadat ik het boekje heb gevouwen, ben ik aan de slag gegaan met de binnenkant. Ik heb dit vrij simpel gehouden: ik heb het zakje en de kaart erin geplakt met lijm, masking tape en stickers. In het zakje heb ik vervolgens een goodie gedaan, namelijk een mini blokje.

DIY snailmail herfstboekje

Daarna was het de beurt aan de voorkant. Hier heb ik de 3D vellen voor gepakt, want dit boekje staat vol met herfstachtige taferelen. Ik heb er één uitgezocht en deze met 3D stickertjes laag voor laag op de voorkant van mijn herfstboekje geplakt!

DIY snailmail herfstboekje

Als laatste ben ik aan de slag gegaan met de achterkant. Hiervoor heb ik het andere papier met paddenstoelen gepakt en hier een vorm uitgeknipt, die ik vervolgens op de achterkant hem geplakt met lijm en gouden masking tape. Om het nog wat op te vrolijken heb ik gebruik gemaakt van een paar stickers. Et voilà: mijn herfstboekje is af! In de binnenkant kan ik later nog een brief doen als berichtje.

DIY snailmail herfstboekje

Winnen!

Wil jij het herfstboekje dat ik in deze blog heb gemaakt winnen? Laat een reactie achter met waarom jij van de herfst houdt (of juist niet)! Voor extra kans mag je deze DIY delen op social media, let er hierbij op dat je mij tagt (@Nouksan). De winactie loopt tot 20 november om 23.59 uur.

1 gedachte over “DIY snailmail herfstboekje”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven