Winkel van Papier bruiloft/baby kaarten

mrt 8, 2015

Winkel van Papier invulkaarten bruiloft en baby

Op zoek naar een origineel idee om jouw gasten op je bruiloft of babyshower te laten invullen? Winkel van Papier komt nu met langwerpige kaarten om in te vullen op zo’n gelegenheid! Daniëlle stuurde mij twee proefexemplaren toe om te testen.

Hoewel ik veel nieuws rondom baby’s op komst en bruiloften om me heen hoor, ga ik niet snel naar zo’n feest toe. Daarom kan ik de kaarten niet beoordelen binnen zo’n gelegenheid, helaas, maar alleen het concept. Allereerst zijn de kaarten gedrukt op gebroken witte, ongestreken papiersoort. Hierdoor hebben ze een authentieke en handgemaakte uitstraling. De kaarten hebben een neutrale kleur om helemaal naar eigen invulling in de kleuren, want daar is genoeg ruimte voor rondom te teksten. Op de achterkant kan trouwens ook, want die is blanco op de copyright na! Dus chroom niet om ook kleurtjes en stempels klaar te leggen op je bruiloft of babyshower. Laat de gasten lekker creatief bezig gaan! Om beschadiging te voorkomen hebben ze ook nog eens ronde hoeken, hoewel ik het ook mooi bij het concept vind passen.

Winkel van Papier invulkaarten bruiloft en baby 1

Ik vind het idee van de kaarten erg origineel en leuk. Het is totaal iets anders dan een gastenboek! De teksten op de kaart ‘Bruid & Bruigegom’ vind ik erg toepasselijk, alleen had ik zelf het woord ‘sinds’ of ‘jaar’ weggelaten omdat de zin zo niet lijkt te kloppen. Behalve het advies en de wensen, vind ik het reismiddel en de betekenis van de dag voor diegene persoonlijk leuk om in te vullen. Het gevoel dat de zin niet helemaal klopt, heb ik ook bij de zin ‘de datum dat je geboren zal worden’ op de invulkaart ‘Baby op komst’. Er zou een ‘:’ of het woordje ‘is’ achter moeten naar mijn idee. Tevens snap ik niet helemaal wat ‘opvoedtips’ op de kaart doet, omdat dat iets voor de ouders is, terwijl de kaart in mijn optiek verder voor de baby zelf is bedoeld. Verder zijn het logische onderwerpen die kunnen worden ingevuld. Leuk om een voorspelling te kunnen maken!

Winkel van Papier invulkaarten bruiloft en baby 2

En als er allemaal kaarten zijn ingevuld aan het einde van zo’n dag, wat kun je er dan mee? Bewaren natuurlijk, want het is leuk voor later. Het zijn belangrijke dagen om je te herinneren. Maar ja, hoe bewaar je zoiets? In een map kan, maar dan moet je wel de juiste afmetingen hoesjes vinden. Winkel van Papier heeft dé oplossing: een ring door alle kaarten heen, het formaat kun je zelf bepalen zodat al je kaarten erin kunnen. Je hoeft alleen even een gaatje te maken in alle kaarten (in de linker bovenhoek). Eventueel kun je ook touw gebruiken. Zo heb je geen boek met herinneringen, maar een soort waaier. Een origineel en praktisch uitvoerbaar concept in mijn ogen!

De invulkaarten Bruid & Bruidegom en Baby op komst zijn voor €9,59 per set van 10 verkrijgbaar bij Winkel van Papier.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

1 Reactie

  1. Het is inderdaad een heel leuk concept, maar ik vind de kleine dingetjes die jij ook al noemt, groot genoeg om de kaarten niet te nemen. Bovendien vind ik ze erg prijzig! Je zou zoiets heel makkelijk zelf uit kunnen printen!
    Wel vind ik het een erg mooie lay-out, daar word ik dan wel weer erg blij van :)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *