Notepad van Origami Zoo: vliegtuigje vouwen

Weet je nog dat ik het in de Creativitijd van afgelopen maart over de nieuwe blokken van Origami Zoo had? Op Creative Life waren ze voor het eerst te koop! Ik mocht één van de blokken meenemen en ik koos voor het notepad. De kans dat ik de planner en/of het boodschappenblok zal gebruiken is namelijk kleiner. Ik keek eigenlijk voornamelijk uit naar het vliegtuigje vouwen, zoals op het product staat aangegeven. Aan de slag dan maar?

Notepad van Origami Zoo

Notepad van Origami Zoo

Laten we eerst even een moment nemen om stil te staan bij het notepad van Origami Zoo zelf. Het is gedrukt op A5 formaat en bevat vellen van ongeveer 90 grams HVO offset papier, schat ik in. Dit is prettig om mee te werken! Ik heb er voor het idee ook even op geschreven en getekend, maar die test hoefde ik eigenlijk niet te doen (afgezien van de sfeerfoto).

Het ontwerp van het notitieblok vind ik overigens best mooi. Ik zou zelf niet meteen aan de kleuren denken, maar het werkt wel. Zeker in combinatie met een marmer. Verder is het ontwerp natuurlijk gericht om er papieren vliegtuigjes mee te kunnen maken. Daarom is het ontwerp waarschijnlijk horizontaal. Dit is misschien “vreemd”, maar eigenlijk vind ik het wel leuk! Het enige ‘lastige’ vind ik misschien alle stippellijnen. Hierdoor wordt het ietwat druk en weet ik niet zo goed waar ik iets kan tekenen of schrijven.

Notepad van Origami Zoo: vliegtuigje vouwen

Vliegtuigje vouwen

Maar de stippellijnen zijn natuurlijk wel handig voor het vouwen van de vliegtuigjes! Toch? De instructies staan weergegeven op het papiertje dat om het notepad van Origami Zoo heen zit. Ik heb dit voor het gemak even geknipt. Er staat met tekeningen duidelijk weergegeven hoe je moet vouwen, maar toch maakte ik enkele foutjes. Ik was op de helft van de instructies toen ik erachter kwam dat ik de gekleurde kant van een blad moest gebruiken, want anders zie je de stippellijnen niet (en is je vliegtuigje wit). Ehm, even snel andersom vouwen dus!

Ook had ik eerst niet door dat je het papier soms moest omdraaien, maar gelukkig maakt dit voor de vouwlijnen niet uit. Gewoon een kwestie van omkeren als je een stukje opnieuw doet! De stippellijnen zijn voor de eerste paar stappen niet echt nodig, maar komen wel van pas bij de laatsten zodat alles symmetrisch is. Dit maakt mijn eerdere punt van drukte in het ontwerp toch wel weer goed.

Kortom: een vliegtuigje vouwen is op zich niet heel lastig. Zeker niet met instructies erbij! Ik vind het een vernieuwend notepad. Nu maar oppassen dat er niet ineens allerlei papieren vliegtuigjes door lokalen en kantoren gaan vliegen…

Het notitieblok met vouwlijnen is verkrijgbaar bij Origami Zoo (net als een planner en een boodschappenblok).

Deze review bevat producten die ter beschikking zijn gesteld door Origami Zoo. Lees mijn disclaimer met betrekking tot deze blogposts.

2 gedachten over “Notepad van Origami Zoo: vliegtuigje vouwen”

  1. Leuk artikel, maar t vliegtuigvouwen doe ik liever zelf door bij orgami artikelen patronen te zoeken.
    Je hebt wel mooie fotos gemaakt ook mooie kleuren met elkaar gecombineerd.
    Groetjes wendy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven