Marc Woldering illustraties op postkaarten

Het is altijd een feestje op mijn deurmat als er weer een envelop met kaarten door de brievenbus is gedaan! Dit keer zaten er allerlei postkaarten van Marc Woldering in. Mijn kaartencollectie is niet alleen aangevuld, maar ik heb ook kennis gemaakt met nieuwe illustraties. En dit wilde ik graag met jullie delen.

Marc Woldering postkaarten

Marc Woldering

Wie is Marc Woldering? Hij is een illustrator en een fotograaf die woont in Groningen. Ik leerde hem kennen doordat hij me mailde of zijn kaarten misschien bij het assortiment van Post & Papier zouden passen. Ik heb de kaarten niet ingekocht, maar dat betekent niet dat ik ze niet mooi vind. Marc gebruikt overigens voornamelijk (gefotografeerde) dieren in zijn illustraties waarbij een rustige wereld een grote rol speelt. Daarbij maakt hij gebruik van een klein beetje humor volgens eigen zeggen.

Marc Woldering postkaarten

Postkaarten met dieren

De postkaarten die ik van Marc heb ontvangen, komen allemaal uit een andere set. Ik kan zien dat hij hierdoor een gevarieerd aanbod heeft gemaakt dat binnen zijn eigen stijl past. Voor het mengen van fotografie en illustratie vind ik erg mooi, zoals ik altijd al heb gevonden. Vooral op deze postkaarten kan ik inderdaad humor terugvinden. Daarbij vertelt een illustratie een verhaal: dit maakt het nog leuker om zo’n kaart te ontvangen! Wat mij ook meteen op viel, was het rustige kleurgebruik op één kaart na. Daarnaast gaat de illustratie op de achterkant verder. Hier is over nagedacht!

Marc Woldering postkaarten

De postkaarten van Marc Woldering zijn gedrukt op een vierkant formaat. Het is weer eens iets anders! De kaarten zijn gemaakt van steviger papier en hebben geen afwerking, waardoor de rustige kleuren nog meer op zijn plek komen. Op de achterkant is er genoeg ruimte voor een berichtje. Ik heb dit getest met verschillende schrijfwaren: balpen, fineliner, potlood en stift. Het schrijf prettig en het blijft mooi staan. Onderaan kun je het adres plaatsen. Er is geen officiele plaats voor een postzegel, dus houd hier rekening meer tijdens het schrijven of verstuur de kaart in een envelop.

Wat vind jij van de postkaarten van Marc Woldering?

De postkaarten van Marc Woldering zijn verkrijgbaar vanaf €2 in zijn Etsy shop.

Deze review bevat producten die ter beschikking zijn gesteld door Marc Woldering. Lees mijn disclaimer met betrekking tot deze blogposts.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven