Kraft papierwaren van Oktoberdots

Hoewel Oktoberdots en dieren vaak samen gaan, heeft het merk nu een nieuwe serie Kraft met ansichtkaarten én een notitieboekje. In een eerdere collectie waren er ook al kraft ontwerpen beschikbaar, maar ze zijn nu vernieuwd. En de nieuwe kraft papierwaren zijn ook weer erg mooi geworden!

Kraft papierwaren

Zoals al bekend is, ben ik een fan van de combinatie kraft met zwart en wit. Goud kan er eventueel ook bij. Ik vind het een enorm mooie uitstraling hebben en dit geldt ook voor de ontwerpen op papierwaren. Ik was daarom ook meteen enthousiast toen ik zag dat Oktoberdots de serie Kraft weer terughaalde, met nieuwe ontwerpen. Er zijn in totaal zeven ansichtkaarten én een A6 notitieblok met ringband. Online vond ik ze al erg mooi, maar ik kan je vertellen dat ze in het echt misschien nog wel mooier zijn, ondanks dat de papierwaren niet echt van kraft materiaal zijn gemaakt.

Kraft papierwaren van Oktoberdots 2

Ansichtkaarten

Hoewel Oktoberdots meerdere papierwaren biedt, bestaat het grootste gedeelte van de collectie uit ansichtkaarten. Om deze reden zitten er in iedere serie ansichtkaarten en daar word ik persoonlijk erg blij van! Ik heb niet alle ontwerpen in huis van de ansichtkaarten, maar wel mijn favorieten: veer, pijl, anker en dromenvanger. Er zijn ook nog ansichtkaarten met een gewei, ballonnen voor een verjaardag en een luchtballon, maar die zijn niet te zien op de foto’s. Ik ben voornamelijk verliefd op de dromenvanger, een ansichtkaarten zonder tekst. Het is een kaartje die je zomaar kunt versturen!

Alle ontwerpen hebben eenzelfde opbouw, waardoor niet alleen de kleuren een overeenkomst zijn in de serie. Deze structuur is overigens ook terug te zien in andere ontwerpen van Oktoberdots. Je kunt hierdoor zien dat het een typisch ontwerp van Babet is! De ansichtkaarten zijn gedrukt op 300 grams papier. Hierdoor zijn ze niet alleen mooi, maar ook stevig. De achterkant heeft de vormgeving van een ansichtkaart, waarbij genoeg ruimte is om op te schrijven. Wat ik ook erg mooi vind, is dat de structuur van de witte en kraft achtergrond op beide kanten omgedraaid zijn.

Kraft papierwaren van Oktoberdots 3

Notitieboekje

Bij de kraft papierwaren van Oktoberdots zit ook nog een notitieboekje op A6 formaat. Een ideaal boekje voor al je (grote) ideeën. Het is niet per se dat ik het hiervoor zal gebruiken, maar ik vind het simpelweg opnieuw een mooi ontwerp en daarbij ook toepasselijk. Een lampje en een potlood in één op de voorkant en de binnenkant, da’s toch geniaal gecombineerd? Ondanks dat ik het formaat van het notitieboekje wist, had ik wel een iets groter boekje verwacht. Of misschien iets meer pagina’s? Maar bij nader inzien ben ik juist enorm blij met het formaat: het is een handzaam boekje die gemakkelijk mee te nemen is. Genoeg ruimte voor ideeën, ook onderweg!

De ansichtkaarten en het notitieboek van Oktoberdots zijn verkrijgbaar bij Post & Papier en Leuke Lintjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven