Kleurrijke schilderijen op postkaarten

Kaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Illustraties worden wel vaker met verf gemaakt, bijvoorbeeld aquarel. Prachtig! Maar schilderijen die gedrukt worden op kaarten zijn ook best bijzonder. Een tijdje terug vond ik een hele set postkaarten van Atelier JOO op mijn deurmat. Eigenlijk bedoeld als sample voor eventuele inkoop, maar ik vind de stijl niet passen bij mijn webwinkel. Toch wil ik er aandacht aan besteden, dus bij deze: kleurrijke schilderijen op postkaarten!

Atelier JOO

Atelier JOO is van Jo Husselman. Op Facebook verkoopt zij niet alleen schilderijen op postkaarten (of kunstkaarten zoals zij het noemt), maar ook saami armbanden en textiel. Een veelzijdig atelier dus! Ze werkt voornamelijk met verkooppunten, maar laat haar werk via Facebook zien. Ik heb niet echt een idee van het gehele assortiment, maar ik heb aardig wat kunstkaarten mogen ontvangen. Niet alleen degene op de foto, maar ook nog twee geboortekaarten (jongen en meisje) en een kerstkaart.

Atelier JOO: kleurrijke schilderijen postkaarten

Kleurrijke taferelen

Op de postkaarten staan vrolijke taferelen afbeeld van onder andere bloemen, servies en omgevingen. Op de kaarten in beeld staan geen teksten, waardoor ze overal geschikt voor zijn. Bloemen kun je bij een bosje bloemen doen, maar ook sturen bij beterschap of sterkte. De auto kan leuk zijn voor een reis, maar ook als iemand verhuisd. Geen thema? Ook prima: iedere kaart is ook geschikt om zomaar te sturen.

Atelier JOO: kleurrijke schilderijen postkaarten

Schilderijen op postkaarten

Alle afbeeldingen op de kaarten zijn geschilderd door Atelier JOO. En ik vind het niet gek dat zij het kunstkaarten noemt, want het is mooi geschilderd! De schilderijen op postkaarten bevatten wel een specifieke stijl waar je van moet houden, maar ik vind ze heel vrolijk. En dat is altijd positief! Ik vind alle kaarten erg geschikt om te versturen naar familieleden bijvoorbeeld. Even denken wie er binnenkort jarig is…

Heb je interesse in deze kunstkaarten? Neem een kijkje op de Facebook pagina van Atelier JOO!

2 gedachten over “Kleurrijke schilderijen op postkaarten”

  1. Dank je voor het plaatsen, leuk verhaaltje erbij.
    Er komen steeds meer kaarten bij, zie ik een leuk onderwerp, ga ik lekker schilderen en bepaal dan of het geschikt is voor een kaart. Hou m’n FB in de gaten,
    Waar inderdaad ook mijn Saamiarmbanden te zien zijn en af en toe breiwerk, ik vind dit alledrie leuk om mee bezig te zijn, vandaar
    Groet, Joo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven