Interview met Romy van Muchable

Het is ruim een jaar geleden dat ik ben gestart met het publiceren van interviews met mijn favoriete bloggers en illustratoren. Het eerste half jaar lukte dit iedere maand, daarna om de maand. In 2017 wil ik graag verder met deze rubriek. In dit artikel trap ik af met blogger en illustratrice Romy! Zij blogt via Muchable, waar zij ook haar portfolio en papierwaren aanbiedt.

Bloggen via Muchable

Het is vijf jaar geleden dat Romy is begonnen met bloggen via Muchable. Een leuke naam, maar… hoe ben je op de naam gekomen en wat is de betekenis ervan? “Toen ik begon met mijn blog gooide ik allemaal verschillende woorden die ik leuk vond, in Google Translate, vervolgens vertaalde ik die woorden naar het Frans, Engels en Spaans. Uiteindelijk knipte en plakte ik in de woorden en daar kwam Muchable uit. Maar stiekem betekent het dus helemaal niets, haha.” En toch blijkt het enorm bij jou te passen voor mijn gevoel! Leuk :)

Jouw blog gaat over verschillende onderwerpen. Waar schrijf je het liefst over? “Het liefst schrijf ik over mijn eigen leven en over mijn ervaringen. Het fijne aan een blog hebben vind ik dat het van jou is, niemand kan bepalen of je het fout of goed doet en wat je er wel of niet op mag plaatsen.” Dat is helemaal waar! Romy geeft aan dat haar blog voornamelijk over haarzelf, fashion, creatieve dingen en reizen gaat. Volgens mij is dit een prima omschrijving voor alle contact op Muchable!

Dromen en favorieten

We gaan nog even door over bloggen: wat wil jij graag bereiken met je blog? “Toen ik begon, had ik nooit verwacht er zo lang mee door te gaan. En dat het mijn bedrijf zou worden, had ik al helemaal niet kunnen bedenken. Ik had en heb geen doel voor mijn blog. Misschien een beetje saai, maar de reden waarom ik na al die jaren nog steeds blog is dat ik er zo ontzettend veel voldoening uit haal. Ik geniet dagelijks van alle reacties, bezoekersaantallen en het contact met lezers/lezeressen.” Wat fijn! Misschien is dat ook wel het beste… waar ben je het meest dankbaar voor, Romy? “Vriendschappen die ik er aan heb overgehouden!”

Je blogt natuurlijk al een tijdje op Muchable. Wat is jouw favoriete blogpost? “Oeh… Hmm het eerste wat er in mij op komt, is de terugblik van mijn 4 jaren op de school voor de kunsten. Ik word er heel gelukkig van als ik het artikel terug lees, maar ook het artikel over mijn reis naar Canada doet mij nog veel.” Leuk!

Illustratie

Op je blog laat je veel illustraties zien. Laten we het daar even over hebben, want ze zijn enorm mooi! Wanneer en hoe ben je hier eigenlijk mee begonnen? “Ik vond tekenen altijd al wel leuk en deed het voornamelijk altijd stiekem tijdens de lessen op de middelbare school. Toen ik een keuze moest maken voor een vervolgopleiding, koos ik voor de school voor de kunsten in Groningen. Uiteindelijk startte ik hier in 2012 waarop ik 2 geweldige eerste jaren had. Aan het einde van het 2de jaar “ontdekte” ik het illustreren een beetje en de laatste 2 jaren ben ik daar vooral mee bezig geweest.” Nou, je hebt er zeker talent voor, Romy!

Nu we het toch over illustreren hebben: hoe zou jij jouw stijl omschrijven? “Dit is een hele moeilijke vraag. Mijn doel met mijn illustraties is het in beeld brengen van simpele hedendaagse dingen. Ook minder positieve dingen probeer ik leuker weer te geven. Dit zegt nog niets over mijn stijl, maar ik zou mijn stijl denk ik beschrijven als schattig/lievig, maar ook weer niet. Lastig, haha.” Ik snap wel dat het lastig is, haha. Ach, zo kun je nog allerlei kanten op, toch?

Wat vind je zelf de mooiste illustratie van jezelf? “Het is misschien heel gek, maar er is een illustratie – die ik maakte toen ik net begon met illustreren – die na jaren nog steeds favoriet is: let’s picnick! Verder ben ik heel trots op een animatie die ik laatst heb gemaakt, die komt binnenkort online.” Ik ben erg benieuwd naar de illustratie. De picnick ziet er in ieder geval mooi uit. Bedankt voor het interview, Romy!

3 gedachten over “Interview met Romy van Muchable”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven