Interview: Babet van Oktoberdots

Het komt enorm veel voor dat ik ‘oktober’ (de maand) wil schrijven, maar dat er ‘oktoberdots’ komt te staan. Zo zie je maar weer dat ik best een beetje fan ben van het bedrijf van Babet, namelijk: Oktoberdots! Daarom vond ik het tijd om haar eens te vragen voor een interview in de reeks met illustratoren. Lees verder voor informatie over de aanleiding om te gaan illustreren, het tekenen van dieren meer!

Illustratie

Om gelijk maar te beginnen, Babet: wat is de aanleiding geweest om te gaan illustreren? “Al vanaf heel jong ben ik altijd aan het tekenen, geloof het of niet, maar toen ik een jaar of 9 was heb ik zelfs een “winkeltje” aan straat gehad met kaarten die ik verkocht! Gewoon op de stoep voor mijn ouderlijk huis, dus ik kan me niet herinneren of er ooit een speciale aanleiding is geweest. Zolang ik me kan herinneren heb ik graag getekend dus het was een logische stap.” Oh, wat leuk! Ook omdat je natuurlijk nu ook een webwinkel hebt, hoewel sinds een tijdje alleen voor wholesale.

Met Oktoberdots ontwerp je veel verschillende items: van logo’s tot websites en van kaarten tot stickers. Wat vind je nu het leukste aan het ontwerpen? “Het leukste is dat andere mensen enthousiast worden van je ontwerpen! Zo heb ik een aantal echte Oktoberdots Shop-fans, die de stijl van mijn prints helemaal leuk vinden. Maar ook als ik ontwerpen maak voor andere mensen en zij zijn daar zo blij mee is dat geweldig. Het is gewoon zo leuk om te kunnen visualiseren wat andere mensen in hun hoofd hebben. En als het dan nog beter is dan ze zelf hadden bedacht is dat natuurlijk pas echt geweldig.”

Interview Babet van Oktoberdots 2

Oktoberdots

Hoe je op de naam ‘oktoberdots’ bent gekomen, heb je al eens uitgelegd: een combinatie van de maand en pixels (dots) op het scherm. Als logo gebruikte je tot voor kort altijd een uiltje. Hoe ben je hierbij gekomen en wat is de betekenis hiervan? “In het begin heb ik daar voor gekozen omdat ik een uil erg goed vond passen bij de herfst en oktober, maar ook omdat er heel leuk mee te variëren was in de seizoenen zoals ik heel lang heb gedaan.” Ik vond het uiltje altijd erg leuk! Hoe komt het dat je nu een andere look hebt? “Het uiltje als logo heb ik een beetje los gelaten, zeker op de nieuwe website komt deze niet zo veel meer voor. Mijn smaak is veranderd, maar ook die van mijn klanten. Het is tegenwoordig strakker met een vintage tintje, alhoewel ik zeker het vrolijke en speelse niet los laat! Maar dat is niet het enige dat ik kan, daarom komt het uiltje minder terug.”

De illustraties van Oktoberdots herken je aan de stijl, maar ook aan de dieren. Wat is de reden hiervoor, Babet? “Ik ben altijd al een onwijs dierenliefhebber geweest. Daarnaast kan ik dus écht geen mensen tekenen, echt helemaal niet, en met dieren kun je heel goed dezelfde situaties creeeren als met mensen. Een kersttafreel, sprookjes, halloween, dat gaat allemaal prima met dieren en dat maakt het wel zo leuk!” Dat ben ik helemaal met je eens!

Interview Babet van Oktoberdots 3

Favorieten

Waar haal je eigenlijk al jouw inspiratie vandaan? “Waar mijn inspiratie vandaan komt zou ik niet durven zeggen. Ik hoef eigenlijk nooit op zoek te gaan naar inspiratie, het is er gewoon. Meestal heb ik juist veel meer ideeën dan tijd om het uit te werken haha! Maar waarschijnlijk komt dat gewoon door alle indrukken die je op een dag krijgt, zowel in het dagelijkse leven als op internet en tv.” Ik kan me daar wel goed in vinden, ik weet het soms ook niet!

En als afsluiter: welke illustraties zijn jouw eigen favorieten? “Daar vraag je me wat.. mijn favoriete illustraties.. van de dieren illustraties is dat toch wel echt de Halloween serie, ik ben zelf gek op Halloween en deze illustratie is echt precies geworden wat ik in mijn hoofd had. Maar natuurlijk ook mijn Magic Hogwarts illustraties blijven erg tof, ik heb daar altijd wel een poster van staan ergens in huis.” Van de Magic Hogwarts serie ben ik ook helemaal fan, super leuk!

Babet, bedankt voor het interview! Ik blijf je zeker volgen, ook in verband met nieuwe producten voor mijn webwinkel.

2 gedachten over “Interview: Babet van Oktoberdots”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven