Grootzus kaarten bij Hip & Stip

Grootzus

Hip & Stip Kaarten heeft weer een nieuwe merk opgenomen is het assortiment, namelijk Grootzus. Zes verschillende geïllustreerde kaarten, ieder uniek en eigentijds. Gewoon te versturen als ansichtkaarten, eventueel leuk voor Postcrossing.

Grootzus

Dit zijn de twee roze kaarten uit de serie die Hip & Stip Kaarten in de webshop heeft staan. Een bruidstaart met bloemen en vogels en een hart met daarin een vintage poppenwagen met een meisje dat ermee speelt. De illusie op de eerste kaart vind ik erg leuk, het lijkt net of de taart achteraan staat. Voor mijn gevoel staat het hartje op de andere kaart op een verkeerde plek, maar een tikje anders is ook wel eens leuk.

Grootzus

In de vier blauwe kaarten zijn vooral situaties in de lucht te bekijken. Twee keer een vliegtuigje met vogels, hoewel op de ene ook nog een wereldbol met huizen staat. Op de verticale kaart staan wolkjes en vogels afgebeeld. Ik heb het idee dat de kaarten op elkaar zijn geïnspireerd, maar dit blijkt niet uit de series die op de achterkant staan omschreven. Mijn favoriet is de kaart met de vintage poppenwagen en allerlei meisjes eromheen. Bij het zien van dit plaatje, komt er een verhaaltje bij me op: de meisjes spelen vadertje en moedertje en het kindje is net geboren dus iedereen komt kijken. Daarbij zijn ook de vogeltjes nieuwsgierig naar wat er in de wagen zit. De roosjes zijn een leuke toevoeging aan het geheel. Deze kaart sprong er voor mijn gevoel echt uit doordat hij afwijkt van de andere blauwe kaarten en uiteraard ook van de roze.

Grootzus

De achterkant van de kaart ziet er zo uit. Te weinig ruimte voor het adres (hieronder is een kort adres afgebeeld, meer past er echt niet op), dus dat is wel een groot nadeel. De lichte illustraties op de achterkant vind ik daarentegen juist wel weer mooi. Daarbij vind ik het handig dat de naam van de kaart op de achterkant staat. De ansichtkaarten van Grootzus zijn erg stevig, precies zoals ik me een ansichtkaart voorstel. Gewoon het normale A6 formaat en een glanzende afwerking aan de voorkant. Het brengt een vintage gevoel met zich mee, wat momenteel natuurlijk erg in is.

Grootzus

De mening van…

Er is een nieuw onderdeel dat ik graag op Nouk-san wil introduceren bij reviews rondom echte post, zoals kaarten en briefpapier. Ik hoor graag wat mijn bezoekers te zeggen hebben, dus stuur ik één van de producten in de review naar iemand toe (uiteraard wel beschreven, zodat het een leuk kaartje en/of brief wordt) zodat diegene ook wat kan vertellen over het product. Wil je hieraan mee doen? Laat een reactie achter, misschien ben jij de volgende! Emmy van Zon en Maan heeft de eerste eer:
De kaart van Grootzus die ik via Anouk ontving is vrolijk en past bij vele gelegenheden. Het is een mis tussen een tekening en een foto, waarvan ik zelf de vogeltjes het allerleukst vind. Lekker vrolijk en kleurrijk! De achtergrond vind ik minder passen, die ziet er een beetje ‘gemaakt in paint’ uit.

Volgens de kaart komt het uit de geboortekaartjes reeks. Zelf vind ik hem daar niet zo 1, 2, 3 bij passen.. Ik vind het meer een leuke zomaar kaart die je gebruikt bij bijvoorbeeld Postcrossing. Wel zou mijn oog er meteen op vallen als ik hem in de winkel zou zien, want hij past erg goed bij de huidige trends met het ‘vintage’ gevoel. Leuk!”

De ‘ansichtkaarten van Grootzus‘ zijn verkrijgbaar bij Hip & Stip Kaarten voor €1,35 per stuk.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

1 gedachte over “Grootzus kaarten bij Hip & Stip”

  1. Oooh en deze zijn ook al zo geweldig, sorry ben eventjes door jou site aan het snuffelen naar leuke ansichtkaarten ;)
    Ga ze gelijk eventjes google-en

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven