Doe-het-zelf: envelopdieren

Envelopdieren

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een doe-het-zelf plaatste, maar nu kwam er weer wat inspiratie naar boven borrelen. Hoe leuk is het om een envelopje om te toveren in een dier? Ik maakte een voorbeeld met een kat en een konijn:

Envelopdieren 1

Wat heb je nodig? Wat (gekleurd) papier, een schaar, plakband, een envelop en stiften. Eigenlijk is het vrij gemakkelijk en ook vrij snel gemaakt. Leuk voor bijvoorbeeld een kinderverjaardag! Of te maken als knutselproject met kinderen, dat kan natuurlijk ook.

Envelopdieren 2

Ik moest nog even een mooie envelop maken, omdat de enveloppen die ik thuis heb allemaal een korte flap hebben. Daar kon ik niet zoveel mee, dus pakte ik even een envelopmal erbij. Overigens heb ik wel het flapje iets naar eigen smaak aangepast bij deze envelop. Daarna heb ik de ogen en snoet erop getekend met stift. Oeps, een beetje scheef… In ieder geval kun je de gezichtjes zo maken zoals je zelf wilt!

Envelopdieren 3

Als laatste knip je de oortjes en wangetjes, maar het kunnen ook andere dingen zijn zoals snorharen, uit gekleurd papier en plak je deze op de juiste plek. Ik heb dit met plakband gedaan, maar het kan uiteraard ook met lijm. Op de foto’s laat ik zien hoe ik het konijntje heb gemaakt.

De kat heeft behalve een getekend gezicht en snorharen, oortjes die uit de envelop flap zijn geknipt. Daarop, om wat meer donker oranje op de envelop te krijgen, heb ik kleine oortjes geplakt. Dit zie je ook wel op tekeningen en in illustraties.

3 gedachten over “Doe-het-zelf: envelopdieren”

  1. Tof ik ben bezig voor mijn 3 bff een valentijn te maken ik ga het maken maar dan meer met valentijn ^_^ (L)

    Groetjes Margot♥

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven