Cardcetera: French connection

1 april 2013

Cardcetera: French collection

Kennen jullie Cardcetera? Een webshop met, je raadt het al, veel kaarten! Ansichtkaarten zijn tegenwoordig helemaal hip, alleen het aanbod heeft niet echt veel variatie. Daarom besloot Astrid, het brein achter de kaartenwebwinkel, een eigen collectie op te zetten in 2012. Vanaf nu is de serie ‘The French Connection’, een toevoeging aan het huidige assortiment, verkrijgbaar.

Ik ken Cardcetera nog niet heel lang. Eigenlijk ondekte ik de shop puur door toeval, omdat ik zocht op kaarten. Toch ben ik fan! Ik ben natuurlijk een verzamelaar, dus ik heb er zeker eens een kijkje gewaagd. Helaas kon ik vanwege het budget geen kaarten kopen. Daarom vond ik het ook erg leuk toen er toch een pakketje op de deurmat lag van deze webwinkel. De inhoud: ansichtkaarten van de nieuwe serie uit de Cardcetera Cards, namelijk ‘The French Connection’.

Cardcetera: French collection

Een overzicht van vijf ansichtkaarten uit de serie. De foto’s zijn erg mooi, het is duidelijk dat ze van hoge kwaliteit zijn. Daarbij zeggen de kaarten echt iets over Frankrijk, stralen ze de liefde voor dit land uit. Ik heb Frankrijk zelf altijd als een deftig land gezien, vraag me niet waarom. Ik ben verliefd op de mooie kiekjes die er geschoten kunnen worden, daarom zijn deze kaarten echt een mooie toevoeging aan mijn kaartencollectie. “Wauw!” was mijn eerste reactie toen ik ze uit de zorgvuldig verpakte envelop haalde.

Cardcetera: French collection

Om wat variatie in te brengen, heeft Astrid ook twee zwart/wit foto’s laten drukken als ansichtkaart. Dit zijn, net als de kleurenfoto’s, ook adembenemende plaatjes. Eigenlijk zouden deze kaarten stuk voor stuk ideaal zijn voor als je in Frankrijk woont en aan Postcrossing doet. Misschien stuur ik er, als ik het over mijn hart kan verkrijgen om ze weg te doen, ooit wel eens één naar Frankrijk toe.

Cardcetera: French collection

De laatste kaart met de straatklok van Parijs erop afgebeeld. Ik vind het zo mooi dat hij precies het uur beslaat.

Cardcetera: French collection

De achterkant van iedere ansichtkaart. Een mooie eiffeltoren als illustratie, Frans genoeg toch? En natuurlijk een kleine copyright naar de webwinkel en de fotograaf. Het enige minpuntje vind ik eigenlijk dat er geen ansichtkaart verdeling op de achterkant staat. Dat vind ik toch altijd wel praktisch, namelijk.

Cardcetera: French collection

Een foto van de zijkant van de kaart. Ze zijn gedrukt op stevig karton, dat vind ik een groot voordeel aan kaarten. Het schrijft lekker en bovendien scheurt hij niet gemakkelijk.

De serie ‘The French Connection‘ is nu verkrijgbaar in de webwinkel Cardcetera met een aanbiedingsprijs tot en met 14 april.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.


Reageren

Wil jij meedoen met praten over de video of blogpost? Gezellig! Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*