Cardcetera: French connection

apr 1, 2013

Cardcetera: French collection

Kennen jullie Cardcetera? Een webshop met, je raadt het al, veel kaarten! Ansichtkaarten zijn tegenwoordig helemaal hip, alleen het aanbod heeft niet echt veel variatie. Daarom besloot Astrid, het brein achter de kaartenwebwinkel, een eigen collectie op te zetten in 2012. Vanaf nu is de serie ‘The French Connection’, een toevoeging aan het huidige assortiment, verkrijgbaar.

Ik ken Cardcetera nog niet heel lang. Eigenlijk ondekte ik de shop puur door toeval, omdat ik zocht op kaarten. Toch ben ik fan! Ik ben natuurlijk een verzamelaar, dus ik heb er zeker eens een kijkje gewaagd. Helaas kon ik vanwege het budget geen kaarten kopen. Daarom vond ik het ook erg leuk toen er toch een pakketje op de deurmat lag van deze webwinkel. De inhoud: ansichtkaarten van de nieuwe serie uit de Cardcetera Cards, namelijk ‘The French Connection’.

Cardcetera: French collection

Een overzicht van vijf ansichtkaarten uit de serie. De foto’s zijn erg mooi, het is duidelijk dat ze van hoge kwaliteit zijn. Daarbij zeggen de kaarten echt iets over Frankrijk, stralen ze de liefde voor dit land uit. Ik heb Frankrijk zelf altijd als een deftig land gezien, vraag me niet waarom. Ik ben verliefd op de mooie kiekjes die er geschoten kunnen worden, daarom zijn deze kaarten echt een mooie toevoeging aan mijn kaartencollectie. “Wauw!” was mijn eerste reactie toen ik ze uit de zorgvuldig verpakte envelop haalde.

Cardcetera: French collection

Om wat variatie in te brengen, heeft Astrid ook twee zwart/wit foto’s laten drukken als ansichtkaart. Dit zijn, net als de kleurenfoto’s, ook adembenemende plaatjes. Eigenlijk zouden deze kaarten stuk voor stuk ideaal zijn voor als je in Frankrijk woont en aan Postcrossing doet. Misschien stuur ik er, als ik het over mijn hart kan verkrijgen om ze weg te doen, ooit wel eens één naar Frankrijk toe.

Cardcetera: French collection

De laatste kaart met de straatklok van Parijs erop afgebeeld. Ik vind het zo mooi dat hij precies het uur beslaat.

Cardcetera: French collection

De achterkant van iedere ansichtkaart. Een mooie eiffeltoren als illustratie, Frans genoeg toch? En natuurlijk een kleine copyright naar de webwinkel en de fotograaf. Het enige minpuntje vind ik eigenlijk dat er geen ansichtkaart verdeling op de achterkant staat. Dat vind ik toch altijd wel praktisch, namelijk.

Cardcetera: French collection

Een foto van de zijkant van de kaart. Ze zijn gedrukt op stevig karton, dat vind ik een groot voordeel aan kaarten. Het schrijft lekker en bovendien scheurt hij niet gemakkelijk.

De serie ‘The French Connection‘ is nu verkrijgbaar in de webwinkel Cardcetera met een aanbiedingsprijs tot en met 14 april.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

5 Reacties

 1. Dank je wel voor dit mooie stuk Anouk!
  En mbt de indeling van de achterkant (dus wel geen adreslijnen of streep in het midden), dit heb ik aan verschillende mensen gevraagd en de meningen lopen sterk uiteen. Uiteindelijk heb ik het dus niet gedaan, ook met het idee dat je zo wat vrijer bent om je tekst te schrijven of de kaart eventueel in een enveloppe te versturen. Maar wie weet bij een andere serie weer wel ;)

  Antwoord
 2. Leuk! :) Ik moet eerst mijn huidige stapel kaarten eens opmaken en dan ga ik eens opzoek naar wat anders dan anders. Deze zouden dan kanshebbers zijn.

  Antwoord
 3. Het is niet helemaal mijn ding deze kaarten. Maar die zwart witte vind ik wel super!

  Antwoord
 4. Ik vind vooral de zwart/witte erg mooi :)

  Antwoord
 5. Waaaaaauw ik ben nu al verliefd op de kaarten!
  I loooove France <3

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *