Saai zakje? Stempel een patroon!

Daar waar ik altijd inpakpapier liet drukken in het verleden, heb ik dit niet gedaan voor de nieuwste collecties. De kosten wegen helaas momenteel niet op tegen de voordelen ervan. Hierdoor vervalt de optie om hiermee zakjes te maken ook. Niet getreurd! Inpakpapier of een zakje in stijl van een collectie is nog steeds mogelijk met stempels.

Kraft zakje, Versafine onyx black inkt en stempel kip

Benodigdheden

Wat heb je nodig? In het geval van het voorbeeld een kraft zakje, maar je zou een andere kleur kunnen kiezen. Zelf vind ik dit echter de mooiste combinatie, zeker als je hem wilt gebruiken bij de collectie. Als hij maar effen is. Ook zou je inpakpapier hiervoor in de plaats kunnen gebruiken. Verder heb je een stempel en inkt nodig. Ik heb het ontwerp van de kip uit mijn Animal Picnic collectie en een zwarte kleur gebruikt.

Kraft zakje bestempelen

Patroon stempelen

Hoe ga je te werk? Leg het zakje of het stuk inpakpapier neer op een harde ondergrond. De meest logische keuze hiervoor is een tafel. Zorg ervoor dat je een blaadje dat vies mag worden onder de zijkanten legt. Vervolgens ga je de stempel in verschillende richtingen afdrukken op oppervlakte zodat er een patroon ontstaat. Dit kan uiteraard ook met meerdere ontwerpen, maar ik heb hier alleen met de kip gewerkt. Stempel hier en daar aan de zijkant ook over de rand heen zodat je halve afdrukken krijgt. Dit maakt het patroon nog echter.

Patroon maken van stempels op kraft zakje

In principe is je zakje hierna af. Eventueel kun je ervoor kiezen om de afdrukken in te kleuren. Ik vind het effect van zwarte inkt op een kraft ondergrond echter erg mooi. Het is ook mogelijk om de achterkant te bestempelen, wat in het geval van een zakje eigenlijk wel handig is.

Kippen patroon op kraft zakje

Wil jij ook aan de slag naar aanleiding van deze tutorial? Bestel de Animal Picnic collectie hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven