Bullet journal inspiratie: Animal Picnic april

Twee weken geleden kwam de voorjaarscollectie Animal Picnic uit. Met de creatieve papierwaren een ideale basis voor een opzet in je bullet journal. Zelf heb ik hem gebruikt voor mijn maandopzet van april. Ik deel deze graag ter inspiratie.

Voorblad van maandopzet april in bullet journal met Animal Picnic collectie als decoratie

Voorblad

Hoewel mijn bullet journal vooral functioneel is, vind ik het altijd wel prettig om een voorblad te maken voordat ik start met het opzetten van een maand. Zo heb je namelijk duidelijk onderscheid waar hij begint. Ook vind ik een decoratieve pagina sowieso wel mooi. Ik heb hiervoor het picknick kleed met kippen uit mijn art print geknipt. Vervolgens de maand erbij geschreven in een bijpassende kleur en nog twee stickertjes met insecten toegevoegd voor wat subtiele extra decoratie.

Waterfall tabs

Sinds het begin van het jaar werk ik in een vierkante journal van Archer & Olive. Deze heeft meer ruimte dan een A5 notitieboek waar ik voorheen vooral in werkte. Voor sommige delen van mijn maandopzet heb ik dit echter niet nodig. Ook wilde ik altijd al een keer waterfall tabs proberen. Dus daar ben ik in januari mee gestart en dat beviel zo goed dat ik dat gedurende dit gehele notitieboek volgehouden heb (april zal de laatste maand zijn).

Ik maak de waterfall tabs met washi tape. Omdat ik maar één washi tape heb ontworpen voor deze collectie, heb ik de overige ontwerpen uit mijn persoonlijke stash gehaald. Onder andere de botanische washi tape uit een oude collectie die intussen helaas is uitverkocht. Samen vormen ze een mooi geheel.

Decoratie

Zodra de opzet van de maand eenmaal is gemaakt, decoreer ik nog wat extra met stickers. Een simpele en snelle manier om mijn journal op te fleuren, zonder dat het me veel tijd kost. Want hoewel ik tekenen erg leuk vind, is mijn journal vooral functioneel en wil ik er zo efficiënt mogelijk mee omgaan. Het plaatsen van de stickers is altijd even passen en meten, maar ik vind het resultaat weer erg mooi. Ik ben klaar voor het voorjaar met deze maandopzet!

Wil jij ook aan de slag naar aanleiding van deze bullet journal inspiratie? Bestel de Animal Picnic collectie hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven