Workshop Mixed Media via Skillseeker

In februari kreeg ik het aanbod van Skillseeker (destijds nog Janamos) om gratis een workshop te volgen voor een review. Daar had ik wel oren naar! Helaas ging het in maart niet door, dus werd het verschoven naar mei. Op vrijdag 6 mei ging ik daarom richting Amsterdam, naar de winkel Made by Me om daar een workshop Mixed Media te volgen!

Pech!

In maart viel de workshop uit vanwege ziekte van de lesgever. Dat kan een keer voorkomen, maar helaas moest ik hier achter komen toen ik belde naar de winkel vanwege route en parkeerplek. Ik was namelijk niet op de hoogte gebracht! Blijkbaar stond ik niet op de lijst. Ik heb daarna meteen contact opgenomen met Skillseeker en na wat contact over en weer kon ik nu op 6 mei dus komen. Dit heb ik van te voren toch maar even geverifieerd voor de zekerheid. Helaas kwam ik zelf twee uur te laat bij de workshop door wat pech onderweg, maar hier deden ze gelukkig helemaal niet moeilijk over. Ook omdat ik ze op de hoogte hield van de ontwikkelingen, denk ik. Ik heb de workshop nog gewoon kunnen doen, alleen op een iets kleinere canvas dan normaal!

Workshop Mixed Media 2

Skillseeker

Zoals ik al zei, mocht ik een workshop uitzoeken van Skillseeker in ruil voor een review. Bij deze organisatie is het gemakkelijk om een workshop te boeken om wat bij te kunnen leren! Doordat er workshops in allerlei sectoren en delen van het land worden aangeboden, hoef je maar op één plek te zoeken. Van alle creatieve workshops die er waren, koos ik uiteindelijk voor Mixed Media. De reden hiervan is omdat de sfeerbeelden me enorm aanspraken, maar voornamelijk omdat ik de techniek nog niet kende. En bij een workshop wil je natuurlijk graag leren!

Workshop Mixed Media 3

Mixed Media

Terwijl de andere kandidaten aan het lunchen waren, kreeg ik instructie over Mixed Media. Ik lag twee uur achter (dus ik kreeg een kleiner canvas) en ik heb geen lunch gehad, dus ik ben wel blij dat ik de workshop niet zelf heb betaald. Want ik vond het zonde om gelijk weer naar huis te rijden, aangezien de benzinekosten wel voor mijn eigen rekening waren. In ieder geval: ik kreeg wat voorbeelden te zien van Mixed Media en dit sprak mij wel aan. Als beginner is het natuurlijk niet mogelijk om gelijk zo’n niveau te bereiken, maar een start konden we in ieder geval maken…

Workshop Mixed Media 4

De eerste stap was om afbeeldingen uit tijdschriften te zoeken die mij aanspraken. Ik vond dit nog best lastig, omdat er niet echt tijdschriften in mijn straatje tussen lagen. Behalve één Flow, overigens. Ik heb uiteindelijk drie plaatjes gebruikt. Deze moest ik met een speciale lijm waarvan ik de naam helaas alweer ben vergeten vastplakken. Onder en boven het plaatje en vervolgens met je duim bubbels weghalen. De lijm droogt overigens vrij snel, waardoor het gemakkelijk is om snel verder te gaan met andere technieken.

Workshop Mixed Media 5

Toen ik eenmaal klaar was met plakken, kon ik verder met verven. Ik koos hierbij voor goud, hoewel ik het misschien beter had kunnen vermengen met water doordat de achtergrond nu wel erg naar voren kwam. Ook heb ik enkele lijnen op aanraden van de lesgever aangestipt om meer het idee van een schilderij te creëren. De ogen zijn hierdoor misschien een beetje apart geworden, maar ze spreken wel!

Workshop Mixed Media 6

Als laatste, iets wat ik heb gedaan na 14 uur (de officiële eindtijd, hoewel ook andere kandidaten langer bleven), was het mogelijk om wat 3D items toe te voegen aan de canvas. Ik heb hierbij gekozen voor bladgoud, vilt en schelpen. Het is misschien niet per se één geheel geworden, maar ik vind het eigenlijk wel wat hebben. Lekker creatief! Zeker in de tijd en met de ruimte die ik (nog) had. Overigens waren er bij Made by Me twee workshops tegelijkertijd bezig, namelijk Mixed Media en lino snijden, beiden door dezelfde lesgever. Ik heb van anderen gehoord dat ze meer aandacht wel prettig hadden gevonden, maar ik vond het niet storend. Ik houd wel van wat zelfstandigheid en bij vragen kwam hij vrijwel meteen! De winkel heeft er sowieso een klant bij op het gebied van creatieve spullen, want ze hebben een webwinkel. En misschien dat ik er nog wel eens een workshop boek (via Skillseeker), leuk!

Workshop Mixed Media 7

De workshop Mixed Media bij Made by Me is te boeken via Skillseeker voor €49.

Deze review bevat producten die ik gratis heb verkregen, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

2 gedachten over “Workshop Mixed Media via Skillseeker”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven