Workshop Handlettering door Marjolein’s Creations

Afgelopen woensdagavond was ik uitgenodigd voor Marjolein’s Creations om haar workshop Handlettering te komen volgen in Oosterwolde (Friesland). Tegen een creatieve avond in de buurt zeg ik natuurlijk geen nee! Samen met Elise van het YouTube-kanaal EliseDingen ging ik erheen: ik haalde haar op van het station zodat ze met mij mee kon rijden.

Workshop Handlettering door Marjolein's Creations 2

Workshop Handlettering door Marjolein's Creations 3

Workshop Handlettering

Bij aankomst zat de sfeer er goed in, dus het beloofde een gezellige avond te worden. Nadat Marjolein zichzelf kort had voorgesteld, ging ze over tot uitleg over handlettering. Hierbij kregen we een werkboekje met daarin ruimte om te oefenen. Ook werd er een stappenplan aangereikt: compositie, lettertypes, illustraties en vormen. Op het bord deed ze voor hoe we het aan moesten pakken, waarna we zelf aan de slag mochten. Hoewel ik wel eerder aan de slag ben geweest met handlettering, moet ik eerlijk bekennen dat ik hier zeker nog iets van heb opgestoken.

Workshop Handlettering door Marjolein's Creations 4

Aan de slag!

Na de uitleg van Marjolein’s Creations mochten we zelf aan de slag: dat is immers toch wel waar de workshop Handlettering om draaide. Ik heb mijn favoriete quote “home is where the heart is” gebruikt. Eigenlijk wist ik meteen al hoe ik hem ongeveer wilde weergeven, dus ik had mijn schets vrij snel op papier. Hierbij heb ik twee hulplijnen gebruikt: een streep in het midden en een hartenvorm voor het woordje ‘heart’.

De uitdaging kwam voor mij pas toen ik de compositie groter moest maken op het volgende blad. Uiteindelijk is dit wel gelukt met kleine aanpassingen, maar ik heb ervoor gekozen om overtrekpapier te gebruiken voor het overzetten op de poster… ;) Dit was overigens een tip van Marjolein, die regelmatig kwam kijken hoe het ging.

Workshop Handlettering door Marjolein's Creations 5

Workshop Handlettering door Marjolein's Creations 6

Bij het definitief maken van de poster, zoals dit werd genoemd bij de workshop Handlettering, gebruikten Elise en ik beiden een andere manier. Zij ging voor wit op zwart en ik ging voor zwart op wit. Ik vind beide effecten erg mooi! Ik gebruik beide methodes thuis ook wel eens, hoewel niet perse voor handlettering.

Workshop Handlettering door Marjolein's Creations 7

Toen de posters eenmaal af waren, mochten we nog een leuke ondergrond uitzoeken om de poster op te plakken. En dit waren nogal veel om uit te kiezen, haha. Maar eigenlijk waren we er beiden al snel uit, ondanks dat het papier met flamingo’s toch wel erg leuk was…

De workshop Handlettering vond ik enorm gezellig en geslaagd! Bedankt Marjolein, voor de uitnodiging. Ik ben blij met mijn poster en hoewel het een best tijdrovend klusje is (ik had niet door dat het alweer half tien was toen we klaar waren), ben ik nu toch echt wel van plan dit vaker te gaan doen! Oh, als je nog een sfeervideo van de avond wilt zien, bekijk dan even de vlog van EliseDingen :)

Workshop Handlettering door Marjolein's Creations 8

Vanaf €22,50 kun je ook een workshop Handlettering bij Marjolein’s Creations volgen!

Deze review bevat producten/diensten die ik gratis heb verkregen, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

4 gedachten over “Workshop Handlettering door Marjolein’s Creations”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven