Workshop gereedschapkist of tijdschriftbak bij Karwei

Ter promotie van Karwei, waren er afgelopen zaterdag allerlei leuke activiteiten in verschillende filialen. Onder andere een workshop gereedschapkist of tijdschriftbak maken! Een week of drie geleden kwam ik dit per toeval tegen via Instagram en ik besloot me meteen in te schrijven: handig voor mijn DIY materiaal én bovendien was het helemaal gratis voor iedereen toegankelijk als je jezelf even op gaf. Dat kon ik niet afslaan, toch?

Workshop gereedschapkist Karwei 2

Workshop gereedschapkist

Voor de workshop kwam ik voor mijn gevoel iets te vroeg aan, maar ik was niet de enige. Bovendien was het materiaal al klaar gelegd en na wat uitleg mochten we gelijk beginnen. Het enige wat werd verteld, is welke boor voor welk doel was én dat we gewoonweg het instructieboekje moesten volgen. Wel een workshop, maar toch ook weer niet. Eerder een DIY product met instructies, maar dan met een coach erbij. Geen probleem, want dat mocht de pret niet bederven, vond ik! De planken waren overigens al op maat gemaakt, dus het ging enkel om het in elkaar zetten van de gereedschapkist of tijdschriftenbak.

Workshop gereedschapkist Karwei 3

Zelf heb ik nog niet zo vaak met een boor gewerkt. Ik vind DIY echt geweldig, maar met dit soort machines ben ik gewoon (nog) niet zoveel bezig. Om met dit gereedschap aan de slag te gaan, was dus even wennen. Dit was ook wel aan mij te merken tijdens de workshop, maar hé: ik was ook gekomen om er iets te leren. Hoewel de instructies helemaal niet lastig waren, heb ik toch wel drie kwartier gedaan om alles in elkaar te krijgen. Maar in die tijd heb ik wel geleerd hoe te boren: eerst een gat boren, daarna een iets breder gat aan de oppervlakte (voor het verzinken, zoals dit zo mooi heet) en vervolgens een schroef erin. Ik had hier nog nooit zo bij stil gestaan!

Workshop gereedschapkist Karwei4

Afgezien van het boekje had ik toch wel wat extra instructies en hulp nodig. Niet alleen over het gereedschap, maar ook hoe ik het beste het hout kon verstevigen om überhaupt te gaan boren. En om de plank in de bak te krijgen, want ik kreeg hem er met geen mogelijkheid in: dit heeft een werknemer van Karwei uiteindelijk voor mij gedaan. Dus in dat opzicht was het wel een workshop, zeker omdat je ook samen met anderen bezig bent.

Workshop gereedschapkist Karwei 5

DIY kist

Het principe van het in elkaar zetten van de kist vond ik niet zo lastig. De uitvoering was een beetje de basis van het boren, denk ik. Ik heb enkele trucjes geleerd en tips gekregen die ik nu ook kan gebruiken voor eventuele andere projecten! Daar ben ik erg blij mee, want ik hoop toch ook wel wat te kunnen gaan klussen in de toekomst. En het product uit de workshop gereedschapkist of tijdschriftvak van Karwei? Die heb ik lekker mee naar huis genomen om te gebruiken als DIY kist, zodat ik al mijn materialen op één plek heb die draagbaar is. Nu alleen nog even schuren… en misschien een leuk kleurtje erop?

Workshop gereedschapkist Karwei 6

1 gedachte over “Workshop gereedschapkist of tijdschriftbak bij Karwei”

  1. Wat een leuk idee om eens te doen! Leuk om zo je horizon te verbreden. Normaal wijs ik alles af wat buiten mijn interesses valt, maar dit ziet er leuk en haalbaar uit. Misschien moet ik mezelf toch maar wat meer openstellen voor dit soort dingetjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven