WordPress Plugin: Broken Link Checker

26 oktober 2016

Broken Link Checker

Interne en externe links verwerken in jouw blogs is belangrijk voor SEO. Links die het (na een tijdje) niet meer doen, omdat bijvoorbeeld het product niet meer wordt verkocht, waardeert Google echter niet. Ik ben geen SEO expert, maar er zijn wel enkele handige trucjes om ermee aan de slag te gaan. Voor links die het niet meer doen, heb je bijvoorbeeld de WordPress plugin Broken Link Checker!

Broken Link Checker

Als blogger heb je het vaak al druk genoeg om artikelen te schrijven, te reageren op comments en social media te onderhouden. Je hebt geen tijd om ook nog eens alle links op je gehele website te checken of ze het nog wel doen. Laat staan eens in de zoveel tijd! Daarom is de WordPress plugin Broken Link Checker erg handig. Deze plugin doet dit werk voor jou!

Zijn er gebroken links gevonden? Dan laat hij het je weten zodat je ermee aan de slag kunt. Dit gebeurt door middel van een automatische e-mail en notificaties binnen in jouw admin. Dit wordt weergegeven zoals op de eerste afbeeldingen te zien is. Je ziet de url met tekst en natuurlijk het artikel, de reacties of de pagina waarin deze staat weergegeven. Ook de status wordt weergegeven, maar hiermee doe ik persoonlijk niks: de link werkt gewoon niet, da’s de conclusie.

Je hoeft overigens niet naar de bron te gaan om de link aan te passen, want dit kan gewoon in de admin. Is de url veranderd? Je past hem hier gemakkelijk aan. Als hij echt niet meer werkt, kun je hem ontkoppelen zodat de link geheel wordt verwijderd. Heb je de link gecontroleerd en werkt hij gewoon? Klik dan op ‘werkend’. Je kunt er ook voor kiezen om de link over te slaan, maar dit raad ik af. Daarbij kun je kiezen om hem nogmaals te controleren, bijvoorbeeld nadat je een actie hebt uitgevoerd.

Broken Link Checker instellingen

Instellingen

Handig, toch, zo’n plugin die alle links voor je controleert? Ik vind van wel in ieder geval! Maar ik vond bijvoorbeeld iedere week een e-mail een beetje overdreven, aangezien ik bijna dagelijks in mijn admin zit. Gelukkig zijn er allerlei instellingen die je kunt toepassen! Ik heb de meldingen dus uitgezet. Bij mij zie je dat hij nog steeds aan het zoeken is naar urls… Logisch, want ik blog ook al ruim zes jaar. Daarbij wordt iedere link iedere 72 uur (dit kun je ook instellen) opnieuw gecontroleerd zodat je altijd up-to-date bent.

Nog meer handige opties zijn om een vormgeving te hebben voor de niet-werkende en verwijderde links. Ik heb in beide gevallen gekozen voor een doorgestreepte stijl. Zo weten jouw bezoekers dat ze er niet op hoeven te klikken of dat er een link heeft gestaan (intussen heb ik mijn link kleur hier namelijk ook toegepast). Voor niet-werkende links heb ik verhinderd dat zoekmachines ze vinden, aangezien deze niet nuttig zijn. Daarom is Broken Link Checker dus een handige plugin voor je SEO!

Wil jij ook dat jouw links worden gecontroleerd door Broken Link Checker? Download de plugin via de WordPress database (of installeer hem in je admin)!