Winsor & Newton aquarel pocketbox

mei 5, 2017

In februari, vlak nadat ik op CreaWeekend Hardenberg heb gestaan, heb ik voor mezelf een Winsor & Newton aquarel pocketbox gekocht. Ik ben al een tijdje verliefd op het zogenoemde ‘watercolor’-effect en met gewoon waterverf krijg je (of eigenlijk ik) niet hele mooie resultaten. Sindsdien heb ik al een paar keer geoefend, dus het leek me leuk om te delen wat mijn ervaring ermee is.

Winsor & Newton aquarel

Laat ik even voorop stellen: er zijn allerlei verschillende merken die aquarel verkopen. Denk bijvoorbeeld aan Van Gogh en Talans. Ik heb gekozen voor Winsor & Newton aquarel omdat ik anderen ken die hetzelfde hebben. Zij wisten me te vertellen dat het prettig werkte. De pocketbox bestaat uit twaalf verschillende kleuren. Er wordt een kwastje bij geleverd en in de deksel kun je mengen. Het aquarel is gemaakt met pigment.

Winsor & Newton box

Aquarellen

Zoals ik al noemde, heb ik met waterverf altijd veel ruzie gehad. Ik bereikte eigenlijk nooit echt het gewenste effect. Toen ik voor de eerste keer aan de slag ging met Winsor & Newton aquarel, ging er een wereld voor me open. Wát een mooie kleuren! Op de foto hieronder zie je alle kleuren die in de box zitten. Je ziet meteen dat ik donkergeel het meest heb gebruikt, want ik vind vrolijke kleuren gewoon erg mooi. Ik wil echter binnenkort ook aan de slag met andere kleuren, zoals roze, paars en blauw. Ik sta nu al te trappelen! Paars zit er overigens niet bij, maar je kunt alles mengen. En nieuwe partjes kopen.

Winsor & Newton swatches

Ik vond het wel lastig om starten met mengen. Ik kan nog steeds niet zeggen dat ik gevorderd ben, maar ik ben al best trots op sommige creaties die ik ermee heb gemaakt. Werken met aquarel maakt het gemakkelijk om het waterverf effect te creëren. Ik vind het soms nog wel een uitdaging om de juiste hoeveelheid water te gebruiken, maar: oefening baart kunst. Er zijn natuurlijk veel materialen waar ik graag mee werk, maar Winsor & Newton aquarel is er zeker één van. Als ik aan het aquarellen ben, kan ik echt uren bezig zijn. Heerlijk!

Wat vind jij van Winsor & Newton aquarel?

De pocketbox van Winsor & Newton is verkrijgbaar bij Paagman voor €12,95.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *