WIN! Knutselboeken voor kids

DIY kids boeken

Met knutselen kan ik me bijna iedere dag vermaken. Ook met kinderen, zoals ik afgelopen jaar wel eens heb gedaan binnen het onderwijs! Ik heb vaak wel ideeen, maar soms is het ook wel leuk om iets te maken uit of in een boek.

Manteau komt met enkele nieuwe doe-het-zelf boeken voor kinderen. Je kunt bijvoorbeeld met stickers gaan bouwen, waarbij kinderen helemaal hun eigen projecten kunnen verzinnen. Bij het boek Mijn grote bouwboek worden meer dan 350 sticker geleverd, dus daarmee kunnen kinderen vanaf drie jaar zich prima vermaken. Ik denk dat dit boek leuk kan zijn voor jongens, vooral met vaders die bijvoorbeeld in de bouw zitten.

Nog een stickerboek is een met allerlei platen erin waarbij sommige vlakken zijn weggelaten: Mijn eerste stickerboek met nummers. Op deze vlakken moeten stickers worden geplakt die worden bijgeleverd. Ze moeten echter wel dezelfde kleur, cijfer en vorm hebben! Leuk om te doen, maar ik denk ook educatief voor bijvoorbeeld kleuters die hiermee kennis maken met deze begrippen.

DIY kids boeken 2

Het laatste nieuwe stickerboek heeft als onderwerp pixels: Pixelcraft – Superhelden. Je weet wel, zoals de game Minecraft bijvoorbeeld. Het thema van dit boek is superhelden, dus twee actuele onderwerpen gecombineerd! Met de gekleurde stickers in de vorm van blokjes (pixels) creer je eerst de helden die al voor zijn gedaan om te oefenen. Dit doe je in verschillende levels, net zoals in een game. Ieder pagina is weer een nieuw uitdaging, totdat je er klaar voor bent om je eigen superhelden te creeren! Door de kleine stickertjes wordt het boek wel pas vanaf groep 3 aangeraden. Ik heb zelf enkele jaren geleden wel meegedaan aan de hype die toen op internet was: pixelen. Met digitale blokjes allerlei figuren en objecten creeren die er pixelachtig uit zien. Dit kon van alles zijn! Eventueel kun je dus met de stickerblokjes ook andere dingen maken, als je de superhelden even zat bent. Misschien is dat nog veel leuker!

DIY kids boeken 3

Ieder meisje wil later prinses worden als ze ouder zijn (oke, misschien niet allemaal, maar toch). Met Het IJsprinsessen knutselboek is je dochter, nichtje of een ander meisje zomaar omgetoverd in een prinses! Bijvoorbeeld Elsa, aangezien ik vermoed dat het idee voor dit boek voort komt uit de film Frozen. Zo staat er bijvoorbeeld in hoe je schoenen prinsesachtig kunt maken, maar ook hoe je een kroontje kunt maken. Ik denk wel dat er bij deze knutselprojecten volwassenen bij betrokken moeten worden, aangezien het boek wordt aangeraden vanaf 5 jaar, maar het idee is zeker leuk.

DIY kids boeken 4

De doe-het-zelf boeken voor kinderen zijn verkrijgbaar vanaf €8,99 bij Manteau.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

Winnen!

Aangezien mijn blog over knutselen gaat, mocht ik van Manteau twee boeken weggeven uit het bovenstaande rijtje! Om deze reden heb ik ze zelf niet geprobeerd, maar enkel globale informatie gegeven. Ik heb zelf geen kinderen en ik gun anderen het plezier van een nieuw boek. Ik mag het boek Pixelcraft – Superhelden en Het ijsprinsessen knutselboek weggeven! Wat moet je hiervoor doen? Klik op het hartje hieronder en reageer op deze blogpost welk boek je wilt winnen en waarom!

De winactie verloopt op 27 november om 23.59 uur.

6 gedachten over “WIN! Knutselboeken voor kids”

  1. Mijn jongste is ook graag creatief bezig en pakt dan het liefst mijn duurste knutselspullen (waarmee ik eigenlijk zelf aan de slag wilde…). Dus voor haar zou ik heel graag een ijsprinsessen knutselboek wensen!

  2. “Mijn grote bouwboek” – voor mijn nichtje. Als er stickers bij zitten, is het altijd goed, en ik denk dat het juist wel leuk is als het dan eens niet over prinsessen gaat… ( en voor dat prinsessenboek is ze met net vier ook nog wat te jong, begrijp ik.. )

  3. Xaviera Jamie Jansen

    het IJsprinsessen knutselboek kan ik prima gebruiken voor de workshops ten bate van Serious Request. Eens even heel wat nieuws!

  4. Wat leuk! ? Ik doe graag mee voor het Ijsprinsessen knutselboek omdat onze dochter dol is op prinsessen en op knutselen! Leuke bezigheid. ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven