Webwinkel Vakdagen 2013

25 januari 2013

WWV13

Via social media las ik over de Webwinkel Vakdagen te Jaarsbeurs Utrecht op 23 en 24 januari 2013. Ik liet het aan me voorbij gaan, totdat ik als ondernemer ook post kreeg over deze vakdagen. Tot mijn verrassing viel het evenement doordeweeks en waren de tentamendagen net voorbij. Toch even twijfel, omdat het een hele dag in beslag zou nemen. Uiteindelijk besloten om toch te gaan. Snel de ticket printen en de OV chipkaart tevoorschijn halen!

Reizen met de trein is nooit een probleem geweest voor mij, hoewel ik nu toch wel merkte dat een uur en drie kwartier richting Utrecht net even anders is dan 20 minuutjes op en neer naar de hoofdstad van Friesland. De Jaarbeurs is gelegen op loopafstand van het Centraal Station, alleen had ik er niet op gerekend dat de #wwv13 precies aan de andere kant van het gebouw zou zitten. Even een stukje lopen, maar toch nog op tijd voor de lezing over de nieuwe wet waaraan webwinkels straks moeten gaan voldoen.

WWV13a

In totaal een stuk of vijf lezingen gevolgd, onder andere van Cynthia Schultz van Miss Lipgloss en Tom Coronel van Create2Fit. Hoogst interessant, want hoewel de dagen op webwinkels zijn gericht, kun je er als blog of site ook veel mee. Tussen de keynotes door even een kijkje genomen bij verschillende stands. Soms om vragen te stellen, soms gewoon even rond te kijken. Ik was wel even verbaasd, want het was heel groots. Ik ben nog nooit op zo’n groot evenement geweest. Natuurlijk ken ik de creatieve markten, maar de bedrijven die hier stonden hadden geen standje, maar een stand. Natuurlijk de één wat groter dan de ander, maar zeker om ‘u’ tegen te zeggen. Een beetje geïntimideerd was ik wel. Bovendien schrok ik van Kasper, één van de medewerkers bij de helpdesk van MijnWebwinkel, het systeem waar de webwinkel van mijn moeder en mij op draaide. “Jij bent Anouk, toch?” kwam de gozer met een glimlach op me af. Eh ja, hoe weet jij dat dan? Bleek dat-ie me herkend had van foto, omdat we wel contact hadden gehad. Tja, dat is wel persoonlijke service uit een onverwachte hoek!

WWV13b

De ticket dubbelgevouwen in een badge die ik bij de ingang kreeg. Het scannen van de code gebeurde ook bij de ingang, hoewel de toegang gratis was. Gewoon om te tellen hoeveel bezoekers er waren en daarbij vooral wie. Dus zocht ik me rot om het ding toen ik bij de eerste keynote naar binnen wilde, want dat was even onverwacht: ze wilden ook weten wie er naar de lezingen kwam luisteren. Tja, dat heb je als je met je tas vol spullen naar zo’n evenement gaat. Ik moest toch de tijd in de trein op een fatsoenlijke manier kunnen rondkomen?!