Waterproof notebook CoolGift

Waterproof Notebook van CoolGift

Papier is geweldig! Ik vind het heerlijk om met dit materiaal te werken. Maar soms kan het ook lastig zijn, want als je ergens op moet wachten in de regen of je bij het zwembad/aan het strand zit… tja, dan kun je het eigenlijk niet gebruiken. CoolGift komt met een handige oplossing: een waterproof notebook! 

Een tijdje geleden bood CoolGift mij aan om enkele producten te reviewen. Hoewel ik in het verleden wel enkele gadgets heb aangenomen hiervoor, wilde ik nu wel artikelen die bij mijn blog pasten. De webwinkel heeft een enorm groot assortiment, dus ik ging snel op zoek. En ik vond stationery en een leuk DIY pakketjes (wat later nog een keer online komt). Een waterproof notitieboek wilde ik wel eens proberen! Handig voor op vakantie, voor bij het zwembad en het strand. Toch?

Waterproof Notebook van CoolGift 1

Op de website van CoolGift heb ik niet gelezen hoe groot het notitieboekje was. Toen ik hem in huis had, vond ik hem qua formaat vrij klein. Echter is het wel een pocket formaat, waardoor hij juist handig is op reis. En er dus meer kans is op water in buurt. Bij het uitpakken kwam er een enorm stank vrij en die geur er nog steeds aan, maar zolang je gewoon niet te dicht met je neus op het notitieboekje gaat zitten, is er niet zoveel aan de hand. Misschien zou je er zelfs parfum op kunnen spuiten voor een aangenamer geurtje, want vochtigheid zou immers geen probleem zijn! Verder zitten er twee elastieken op het notitieboekje: één om hem dicht te kunnen doen en één om hem ergens aan vast te maken of op te hangen. Die laatste vind ik persoonlijk een beetje overbodig, maar hij zit er nu eenmaal aan.

Waterproof Notebook van CoolGift 2

Na het uitpakken ben ik gelijk begonnen met het schrijven in het notitieboekje. Een klein to do-lijstje, hoewel de echte in mijn zakelijke Moleskine staat, met balpen. Dat ging goed! Ook met potlood kun je prima schrijven. Helaas kan het niet met bijvoorbeeld vulpen, aangezien dit niet meteen droog is. De inkt blijft op de oppervlakte en is daarna gemakkelijk weg te vegen. Ik vind het wel jammer, want ik mag graag met vulpen schrijven. Ik denk dat een gelpen ook niet zal gaan. Schrijven in het notitieboekje op zich is fijn. De bladen zijn glad, waardoor je gemakkelijk door kunt schrijven en de tekst duidelijk zichtbaar is. Het papier is dun, dus het drukt wel door en het is zichtbaar aan de andere kant, maar dit stoort mij niet. De bladen zijn bovendien uit het boekje te scheuren, hoewel dit lastig kan gaan door de elasticiteit van de pagina’s.

Waterproof Notebook van CoolGift 3

Maar dan: de ultieme test! Het is namelijk niet zomaar een notitieboekje, maar eentje die waterproof zou zijn. Ik had het al over natte inkt dat niet goed schreef, dus ik had goede hoop dat water echt het papier niet zou aantasten. Daarom pakte ik er een kopje met water bij en gooide wat druppels op de pagina. Het bleef er gewoon op liggen, het papier nam het water niet op. Ook kon ik het er zonder sporen weer vanaf halen, dus de test heeft-ie goed doorstaan! Ik heb echter niet geprobeerd om hem helemaal onder te dompelen, want ik kan me niet voorstellen dat je hem mee het water in zou nemen.

De waterproof notebook van CoolGift heeft een normale prijs voor een notitieboekje, zeker omdat hij natuurlijk iets speciaals heeft. Als ik veel zou schrijven bij het zwembad of op het strand, had ik zeker overwogen om hem aan te schaffen. Alleen de stank moet je dan maar even wegdenken, want in gebruik is het zeker een prettig notitiboekje!

De waterproof notebook is verkrijgbaar voor €12,95 bij CoolGift.com.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

4 gedachten over “Waterproof notebook CoolGift”

  1. Handig! Jammer dat je er niet met vulpen in kan schrijven. Dat is voor mij al een reden om hem niet aan te schaffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven