Vintage Comet camera

18 april 2016

Huh, alweer een nieuwe aanwinst? En alweer een camera? Ja! Ik blijf gek op vintage items, dus als ik er één op de kop kan tikken, deel ik dit graag op mijn blog. Het is stom toevallig dat het om een camera gaat. Zo lijkt het alsof ik veel met fotografie bezig ben! De Comet camera heb ik gekocht bij de props veiling van Studio Stationery. Een vintage pareltje wederom!

Props veiling

Twee weken geleden hield Studio Stationery dus een props veiling. Op veel van de items die zij gebruikten om sfeerfoto’s van hun producten te maken, kon je bieden. Ik heb ook nog even geboden op de gele typemachine naast de Comet camera, maar uiteindelijk koos ik alleen voor de vintage camera. Het was nog even een strijd, maar ik bood op het laatste moment en daarmee scoorde ik hem. Mijn vriend haalde hem de volgende dag voor mij op uit Sneek!

Vintage Comet camera 2

Comet camera

De Comet camera die ik heb gescoord, staat nu bij andere fijne woonaccessoires en vintage spullen! Ik denk niet dat hij nog echt een functie heeft in te zin van fotograferen, maar dat was ook niet mijn intentie. Ik kan de lens wel uitschuiven, maar de camera open maken om bijvoorbeeld rolletjes in te doen, heb ik nog niet voor elkaar gekregen. In de categorie fotograferen had ik nog geen item op vintage gebied en nu wel! De Fuji Instax camera reken ik niet mee, omdat dit ene modern polaroid apparaat is. Deze camera is een collectors item en ik ben er enorm blij mee!

Vintage Comet camera 3