Vermaak tijdens quarantaine

Het is een week geleden sinds het kabinet aankondigde maatregelen te treffen tegen de verspreiding van het coronavirus. Wat er eigenlijk op neer komt: zoveel mogelijk thuis blijven. Persoonlijk vind ik dit niet de grootste ramp. Door mijn bedrijf ben ik wel gewend om vanuit huis te werken. Ook ben ik niet de meest sociale vlinder in het echte leven. Toch kan ik me voorstellen dat dit niet voor iedereen geldt. Ik weet bijvoorbeeld nog heel goed dat ik me altijd ging vervelen zodra ik te lang schoolvakantie had vroeger. Mijn tip: blijf bezig! Daarom heb ik een overzicht gemaakt van (creatieve) activiteiten. Misschien haal je hier inspiratie uit als je even niet meer weet wat je moet doen voor vermaak tijdens quarantaine!

Activiteiten tijdens quarantaine

 • Plan je dag! Natuurlijk hoeft dit niet veel tijd te kosten, maar door hierover na te denken, heb je in ieder geval doelen opgesteld.
 • Werk je journal (of invulboek) bij! Misschien loop je nog wel achter: dit is het ideale moment om ermee bezig te gaan. En anders maak je een tijdlijn van de gebeurtenissen rondom corona.
 • Maak een snailmail. Juist in deze tijd is het fantastisch om echte post te ontvangen. Geloof me, ik kan het weten: ik word super blij van alle verjaardagspost die ik heb ontvangen afgelopen week!
 • Teken op de ramen met een krijtstift en help de samenleving meteen door er een boodschap aan toe te voegen: houd 1,5 meter afstand en blijf thuis indien verkouden of ziek.
 • Ruim je hobbykamer op! Ik was hier zelf net mee begonnen voordat de maatregelen werden getroffen, maar het is natuurlijk een perfecte bezigheidstherapie. Bovendien kan het ook heerlijk zijn om het hoofd leeg te maken door te ontspullen.
 • Bovenstaande geldt trouwens niet alleen voor je hobbyspullen, maar ook voor de rest van het huis. Het is net lente geworden: wat dacht je van een lente schoonmaak?
 • Bekijk je to do-lijst. Wat zou je nu kunnen doen? Of: waar heb je nooit tijd voor, maar nu wel?
 • In het dagelijks leven wil creatief bezig zijn er wel eens bij in schieten. Ik merk dit zelf ook! Nu kun je alle rust en tijd voor jouw hobby nemen.
 • Maak een ommetje. Ondanks de quarantaine mag je gewoon naar buiten als je niet verkouden of ziek bent. Ga even lopen of fietsen bijvoorbeeld, even frisse lucht halen. Houd alleen 1,5 meter afstand van anderen!
 • Ga een online cursus doen. Dit kan creatief zijn, maar er bestaan allerlei mogelijkheden.
 • Oefen je vaardigheden! Ben je bijvoorbeeld nog niet zo goed in handlettering, maar heb je dit altijd al gewild? Nu is je kans.
 • Kijk een live stream. Leuk voor jou, maar ook voor degene die uitzendt! En je kunt intussen gewoon iets in huis doen.
 • Houd een film of serie marathon. Ik raad niet aan om dit weken lang te doen, maar een keer moet toch kunnen.
 • Lees een goed boek. Ik ben zelf begonnen met bepaalde Young Adult series die ik al tijden op mijn lijstje heb staan bijvoorbeeld.
 • Heb je net als ik een bedrijf? Gebruik deze periode niet alleen om in je bedrijf te werken, maar ook om eraan te werken.

Sidenote

Ik wil trouwens even benadrukken dat ik weet dat niet iedereen thuis kan blijven. Als je een cruciaal beroep hebt bijvoorbeeld. Ook weet ik dat mijn situatie niet voor iedereen geldt, onder andere doordat kinderen nu thuis zitten en onderwezen moeten worden. Bovenstaande activiteiten is hoe ik mezelf bezig houd naast werkzaamheden voor mijn bedrijf. Ik hoop hier slechts een ander mee te kunnen inspireren als het verplichte thuiszitten vervelend wordt. Voor mij is dit namelijk dagelijkse koek.

Als we het nu even weten uit te houden, helpt dit ons uiteindelijk allemaal. We kunnen het plan van het kabinet alleen realiseren als iedereen een steentje bijdraagt. Ik blijf thuis, jij ook?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven