Verhoging postzegeltarief per augustus

Een paar dagen geleden maakte PostNL bekend dat het postzegeltarief weer omhoog gaat per 1 augustus. Eerder dit jaar werd het tarief al verhoogd van €0,50 naar €0,54. Nu komen de totale kosten van een postzegel op €0,60. Door de nul wel weer gemakkelijk om te rekenen, maar van €0,06 word ik als postliefhebber niet echt blij…

Omdat ik regelmatig post verstuur, zowel zakelijk als privé, heb ik tegenwoordig rolletjes met 200 postzegels in huis. Daar kan ik meestal wel eventjes mee. Voor 1 augustus maar eventjes een paar inslaan, dat scheelt toch weer €12 per rolletje. Een tip daarom voor mijn collega’s: even voor of na de vakantie extra postzegels inslaan! Natuurlijk ook handig voor mensen die aan Snailmail of Postcrossing doen. Helaas zullen de verzendkosten van brievenbuspost shop wel met €0,50 omhoog moeten… Anders kan het voor mezelf niet meer uit.

De verhoging van het postzegeltarief verbaasd mij niet. Helaas is het wel zo dat het steeds duurder wordt om post te sturen, maar de service die je ervoor terugkrijgt is niet altijd van hoge kwaliteit. Regelmatig verdwenen en beschadigde enveloppen en pakketjes, maar ook komt de post steeds later aan. Alleen de pakketpost wordt naar mijn idee nog steeds de volgende dag bezorgd.

De €0,06 verhoging op het postzegeltarief is niet enige verandering in de nabije toekomst. Nee, naast het feit dat er dit jaar op maandag, woensdag en vrijdag eventueel al minder post wordt bezorgd, zal het aantal verplichte bezorgdagen naar beneden gaan per 2014. In plaats van zes dagen bezorgen worden dat er nu vijf. Dus op zondag en maandag is het niet meer nodig om in de brievenbus te kijken, rekeningen en andere poststukken komen dan toch niet meer aan.

7 gedachten over “Verhoging postzegeltarief per augustus”

  1. Pff, ik verstuur niet heel veel post, maar dit is toch vervelend :( Ik vind postzegels nu al zo duur!

  2. Het gaat wel hard met de postzegels… Ik vind het op zich niet erg om meer te betalen, maar inderdaad wat je zegt: dan moet de kwaliteit OOK goed zijn.

  3. Je kan nog tot 1 november 2013 met gulden postzegels versturen, tot 50% korting veel advertenties op marktplaats.nl

  4. Ik verstuur zo weinig mogelijk via de post omdat de betrouwbaarheid en snelheid erg te wensen overlaat. Toch kom ik er niet onderuit om jaarlijks zo’n 1000 poststukken te verzenden. De voorraad van € 0,50 is dan ook bijna op, gelijk maar flink wat van € 0,54 inslaan voor het echt onbetaalbaar wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven