Verf en plak jouw eigen wandbord!

Iets wat ik al een hele tijd wilde maken, is een DIY wandbord! Eerst was het plan om één in de hal bij de trap te hangen, maar hiervoor komt nu iets anders (soortgelijks). En toen kwam de perfecte gelegenheid om te hoek: een bruiloft! Leuk voor bij een bruidspaar in huis (zeker omdat ze toevallig een tijdje terug al zijn verhuisd), maar natuurlijk ook voor jezelf.

Verf en plak jouw eigen wandbord 2

Benodigdheden

Voor een wandbord heb je allereerst een plank nodig! Deze kun je gewoon kant-en-klaar bij de bouwmarkt halen. Daarna moet je bedenken wat je op je wandbord wilt hebben. Ik wilde graag een prikbord, een krijtbord en manier om dingen op te kunnen hangen. Hiervoor heb ik kurken onderzetters, punaises, houten knopen, schoolbordverf en knijpers gebruikt. Voor de ondergrond heb ik krijtverf gebruikt. Om alles te kunnen verven en plakken waren een roller en een lijmpistool erg handig! Ik heb trouwens ook (masking) tape gebruikt.

Verf en plak jouw eigen wandbord 3

Verven van wandbord

De eerste stap is het verven van de plank om een mooie ondergrond te creëren (als je de kleur van het hout zelf al geschikt vindt, is dit natuurlijk niet nodig). Ik heb hiervoor krijtverf van Kwantum gebruikt, want deze verf is mij goed bevallen. Ik heb twee lagen aangebracht, zodat de ondergrond bijna niet meer zichtbaar was.

Verf en plak jouw eigen wandbord 4

Verf en plak jouw eigen wandbord 5

Toen de krijtverf eenmaal droog was na een paar uurtjes, heb ik een indeling gemaakt. De volgende stap was om het schoolbordverf (ook bij Kwantum weg) erop te verven. Om het krijtbord strak te maken, heb ik tape gebruikt op verschillende afmetingen. Hierna ben ik pas gaan verven, tevens twee lagen.

Verf en plak jouw eigen wandbord 6

Plakken op wandbord

Na het verven van het wandbord, gaan we aan de slag om te plakken! Dit is iets meer werk vanwege de verschillende onderdelen. Allereerst heb ik masking tape op de knijpers geplakt ter versiering. Je kunt hier natuurlijk mee doen wat je wilt, maar ik vond zwarte en witte tape met gouden hartjes zowel bij de gelegenheid als het kleurschema passen.

Verf en plak jouw eigen wandbord 7

Daarna heb ik mijn nieuwe lijmpistool erbij gepakt om de knijpers én de kurken onderzetters vast te maken op het wandbord. Doordat de lijm erg snel droogt, moet je het object snel op de goede plek neerleggen. Gelukkig is de lijm gemakkelijk te verwijderen wanneer het even fout gaat. Als laatste heb ik de knopen op de punaises geplakt om ze te decoreren.

Verf en plak jouw eigen wandbord 8

Om het wandbord helemaal af te maken, hoef alleen het tape bij het krijtbord er nog af zodra de verf droog is! Door het tape is de verf als het goed is een vierkant of rechthoek geworden met strakke lijnen. Ik heb bij dit wandbord expres geen manier om hem op te hangen aangebracht. Dit omdat het een cadeau was en ik wist niet hoe en waar hij eventueel in huis komt te hangen. Het wandbord kan worden opgehangen met bijvoorbeeld haken of schroeven, het is maar net wat je zelf wilt!

Verf en plak jouw eigen wandbord 9

4 gedachten over “Verf en plak jouw eigen wandbord!”

  1. Alles in een wandbord, dat is wel handig.
    Je krijgt er gewoon inspiratie van om zelf aan de slag te gaan.
    Het ziet er ook zo leuk uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven