Doe-het-zelf: unieke schriften

Unieke en creatieve schriften

Voor stage had ik vorige week alvast een notitieboek nodig voor een logboek en notities. Mijn begeleidster merkte op dat hiervoor ook prima schriften (van school) gebruikt konden worden. Ik herinnerde dat ik nog twee schriften ongebruikt thuis had liggen. De eerste dagen nam ik deze gewoon zo mee, maar ik vond de kaft erg lelijk. Daarom ging ik ermee aan de slag…

Tijdens de tijden op stage had ik al bedacht wat het moest gaan worden. Twee kaften die over het gehele schrift gingen, dus eigenlijk heb ik de schriften gewoon gekaft zoals je op de middelbare school doet met boeken. Eigenlijk was dit niet mogelijk met de kaarten, aangezien hiervoor de bladen net niet breed genoeg waren. Dus pakte ik twee verschillende kaarten die ik aan elkaar heb geplakt. Hierdoor verschillende de voor- en achterkant, maar dat vind ik juist leuk.

Unieke en creatieve schriften

Verder heb ik er nog een etiket gemaakt voor op de schriften. Met de verschillende kaften op zich had ik ze wel uit elkaar kunnen houden, maar een beetje extra decoratie kon in mijn ogen niet echt kwaad. Daarom pakte ik de mallen die ik zelf heb gemaakt erbij, omdat deze iets groter zijn dan die van Winkel van Papier (in mijn shop verkrijgbaar). Hiermee maakte ik twee verschillende etiketten, voor op iedere schrift één. Met zwarte stift heb ik ze daarna wat versierd en beschreven zoals te zien is op bovenstaande foto. Ik heb de etiketten met plakband geplakt aan de achterkant, maar achteraf had ik – omdat de randjes nu omkrullen doordat ze in mijn tas zitten – beter kunnen lijmen.

Unieke en creatieve schriften

Hierbij de achterkant. Nederlands en gewoon kraft kaftpapier van de HEMA. Het papier dat ik momenteel overigens ook gebruik om cadeaus in te pakken, omdat je er dan zelf leuke extraatjes aan toe kunt voegen door de neutrale kleur. Daarbij past het bruine prima bij Nouk-san, deze kleur komt voor in het logo.

En zeg nu zelf… zulke eigen gemaakt kaften zijn toch veel leuker dan de standaard kleurtjes en motiefjes die je in de winkel koopt?

Versier jij je schriften wel eens? Of deed/doe je dat met boeken die je voor school kaft? Als je foto’s hebt, stuur ze me vooral toe via social media. Leuk om te zien!

3 gedachten over “Doe-het-zelf: unieke schriften”

  1. Die schriftjes zijn heel erg leuk, jij bent echt heel erg creatief, ik ben een beetje jaloers met mijn twee linkerhanden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven