Trend: zwart en wit patronen op stationery

Heb jij het al gemerkt? Zwart en wit is helemaal in! Hoewel het misschien nooit echt “uit” is geweest, trouwens. Het is misschien heel basic, maar toch ook weer elegant. Zeker als het door middel van patronen op allerlei items staat gedrukt, zoals stationery. Ik word in ieder geval vrolijk van zwart en wit patronen op allerlei papierwaren zoals brush en grid, ook al bevat het geen kleur. Welke is jouw favoriet?

Zwart en wit patronen

Er zijn natuurlijk allerlei soorten patronen, ook in het zwart en wit. Je ziet het ook weergegeven op beide sfeerbeelden uit deze blogpost: patronen van driehoeken, strepen en in stippen. Niet in slechts één ontwerp, maar met verschillende. Hoewel ik blij wordt van alle stationery op de voorbeelden, zijn de zogeheten patronen brush en grid het leukst. Speels en strak! Misschien een beetje tegenstrijdig, maar juist een mooi contrast. Wat houden deze twee Engelse termen precies in? Brush betekent letterlijk ‘kwast’, maar in dit geval gaat het om verfstreken in allerlei vormen (ook tekst bijvoorbeeld). Grid is een rooster, maar is eigenlijk niet meer dan zwarte strepen op een witte achtergrond. Driehoeken, stippen en strepen qua patroon spreken voor zichzelf.

Zwart en wit patronen

Patroon op papierwaren

Op de sfeerfoto’s zijn verschillende stationery items te zien. De zwart en witte patronen worden op allerlei papierwaren gedrukt, zoals notitieboeken, kaarten en inpakpapier. De patronen in het zwart en wit zijn op zich al mooi, maar een beetje gouden folie toevoegen kan ook geen kwaad… toch? Als ik zulke stationery zie, kan ik het niet laten om het (in) te kopen. En dan maakt het me niet uit hoeveel ik al in de kast heb liggen. Zeker niet als het om notitieboeken of kaarten gaat: als ik ergens verslaafd aan ben, is het wel deze twee items. Zeker met prachtige patronen zoals brush en grid!

Wat zijn jouw favoriete zwart en wit patronen?

2 gedachten over “Trend: zwart en wit patronen op stationery”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven