Thema: Basic Responsive WordPress

21 januari 2016

Het nieuwe jaar 2016 geeft volop gelegenheid om doelen op te stellen voor mijn bedrijf. Dit jaar wil ik me onder andere meer gaan richten op het onderwerp ‘design’. Door een cursus, maar ook zogenoemde freebies voor mijn bezoekers en klanten. Bij deze de eerste… een basic responsive thema voor WordPress!

Basic Responsive

Hoezo basis (of in het Engels ‘basic’) responsive? Omdat het thema eigenlijk vrij simpel is. Een header met naam, beschrijving en navigatie. Daaronder links de content en rechts de sidebar. In de footer staat eigenlijk allemaal maar de copyright. Verder zijn de kleuren grijs, zwart en wit. Op zich allemaal niet zo heel bijzonder, maar wel lekker ‘clean’ voor degenen die daarvan houden. De desktop versie en de mobiele versie verschillen iets van elkaar qua navigatie, want op de mobiele versie is er een dropdown onder het woord ‘navigatie’. Ook staat de sidebar onder de blogs/pagina’s in plaats van ernaast. Deze verschillen zijn wat hem responsive maakt!

Thema Basic Responsive WordPress (mobile)

In het thema is de navigatie bij menu’s en de sidebar bij widgets volledig naar jouw eigen smaak aan te passen. De titel en beschrijving veranderen automatisch wanneer je deze invult bij de instellingen van WordPress. De nieuwste blogs verschijnen natuurlijk automatisch op de homepagina. Houd er hierbij rekening dat de gehele blogs in principe worden getoond, tenzij er een ‘more’-tag wordt ingevoerd!

Disclaimer

Je mag het thema ‘Basic Responsive’ downloaden en installeren. Ik zou het echter op prijs stellen als je er niet aan gaat sleutelen in de codering, zoals de css en html/php. Het blijft een thema van mij, je gebruikt hem in bruiksleen. Indien je aanpassingen wilt of een thema op maat, mag je altijd contact met mij opnemen voor een offerte.

Download het WordPress thema Basic Responsive gratis via By Nouk (betalen met een tweet vereist).