The Creative Project: herfst!

okt 26, 2015

The Creative Project herfst

Herfst… herfst… wat heb je te koop? Honderd duizend bladeren op een hoop! En het is waar: overal liggen bladeren op straat. Wil je de herfst in huis halen? Pak een paar mooie op en ga hiermee aan de slag. In deze blog een DIY idee om met de bladeren te doen, namelijk het ophangen in lijstjes!

1. Waardoor werd je geïnspireerd voor deze DIY?
Door de herfst! Er liggen overal bladeren op straat. Hoewel ik de regen en het koude weer niet bepaald lekker vind, houd ik wel van een beetje gezelligheid. En als er één seizoen is in de natuur die daarvoor staat, is het de herfst. Dus besloot ik naar buiten te gaan en iets met de natuur voor deze DIY te doen!

The Creative Project herfst 1

2. Welke spullen heb je nodig?
Allereerst natuurlijk bladeren die je hebt laten drogen. Wel zo handig! Officieel moet het geloof ik drie weken, maar ik heb het slechts vijf dagen laten liggen. Ze waren overigens gewoon droog, dus ik kon er prima mee aan de slag. Verder heb je lijm en masking tape nodig. Als laatste zijn plastic zakjes die transparant zijn handig. De zakjes zijn echter wel vrij slap, dus eventueel kun je er ook dik papier of karton ter versteviging in doen, zoals ik ook laat zien in deze DIY. Wil je toch transparantie? Stevig plastic is dan aan te raden! Eventueel zou lamineren ook kunnen, wat ik ook eerst zou doen, maar de vakantie is net geweest en dus kon ik het niet even meenemen naar mijn vrijwilligerswerk waar zo’n apparaat staat. Bij lamineren zou je ervoor kunnen kiezen om de bladeren uit te knippen en ze los op te hangen. Maar nu aan de slag met het lijstje…

3. Hoeveel heeft de DIY gekost?
Eeeh… geen idee, want ik had alle materialen al in huis. Papier, zakjes, lijm en masking tape zijn sowieso niet al te duur, dus ik denk niet meer dan €10? De bladeren zijn in ieder geval dit seizoen voor het oprapen!

The Creative Project herfst 2

4. Hoe heb je de DIY gemaakt?
Allereerst heb ik de bladeren van buiten dus laten drogen voor enkele dagen. Ze waren geel, maar door het drogen zijn ze wat bruin geworden. Logisch! En dit heeft ook wel een gezellig effect. Na het drogen heb ik de zakjes gepakt en lijm op de bladeren gedaan. Met moed, beleid en trouw heb ik vervolgens de bladeren voorzichtig in een zakje gedaan. In een groot zakje heb ik twee bladeren gedaan en in het kleine zakje één. Je moet ze in één keer op de goede plek neer leggen en vervolgens het zakjes plat maken, anders komen er overal lijmresten.

The Creative Project herfst 3

Wil je wat stevigheid in je zakje? Je kunt ervoor kiezen om er een papiertje in te doen en dus het blad daarop te plakken, zodat je dit in z’n geheel erin kunt doen. Dit gaat een stuk gemakkelijker, maar de bladeren zijn dan niet aan beide kanten zichtbaar (tenzij je één op de ieder kant plakt uiteraard). Vervolgens kun je de zakjes dichtplakken.

The Creative Project herfst 4

Tijd voor de volgende stap: masking tape! In dit geval heb ik stoffen tape gebruikt die ik gekregen heb in twee verschillende kleuren: blauw en roze. Dit zijn twee mooie kleuren om te combineren met de bladeren vond ik. Uiteraard zou je ook geen rand kunnen doen, maar ik vond het een idee van een lijstje wel aantrekkelijk. Je gaat simpelweg met de tape om de randen heen, waarbij de ene helft aan de voorkant en de andere helft aan de achterkant wordt geplakt.

The Creative Project herfst 5

Wil je hem ophangen? Dan is het handig om er even een gaatje in de maken! Ik heb hiervoor een perforator gebruikt, maar door het plastic kan dit lastig gaan. Vervolgens zoek je naar mooi garen (in mijn geval had ik toevallig de juiste tint roze en blauw in huis, oeps… vergeten te vermelden bij de benodigdheden, maar het is dan ook een extra stap) en doe je die er doorheen. Klaar is kees! Ze hangen bij mij aan de wand en ik vind persoonlijk de transparante mooier.

5. Is het makkelijk of moeilijk?
Gemakkelijk! Je hebt alleen wat geduld nodig, maar gelukkig is dat een schone zaak. :)

6. Hoe lang ben je met de DIY bezig?
Ehm, ik heb eigenlijk de tijd niet echt bijgehouden. Er zit voornamelijk tijd in het laten drogen van de bladeren, denk ik. Je kunt met het “inlijsten” in een half uurtje wel klaar zijn, denk ik. Het is simpel, maar het geeft een leuk effect!

The Creative Project herfst 6

7. Is het alleen geschikt voor de herfst?
Nee, je zou het in principe ook met andere natuurobjecten kunnen doen, zolang het maar plat is. Sowieso zou je bijvoorbeeld in de zomer of de lente ook gemakkelijk aan bladeren kunnen komen, maar dan met een andere kleur!

8. Wat maakt deze DIY zo leuk?
Je brengt de natuur in huis! Daarbij is het simpel en je vrolijkt de wand er gemakkelijk mee op.

The Creative Project is een project van Suzanne en Renate, die er al in de zomer mee zijn begonnen. Per e-mail werd ik gevraagd of ik ook wilde deelnemen en ik besloot het een kans te geven. Echter zal deze blogpost de enige rondom The Creative Project zijn, vanwege de vele verplichtingen die eraan vast zitten en vanwege het feit dat ik iedere week wel DIY plaats. Wil jij wel graag meedoen? Geef je dan op!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *